Ankara'da Gezi Parkı blançosu ağır oldu

Ankara'da Gezi Parkı blançosu ağır oldu

YAŞAM Haberleri

Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Ankara'da başlatılan gösterilerde günün blançosu ağır oldu.

Akşam saatlerinde Kızılay'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda araç yakıldı, duraklar tahrip edildi, gece Kızılay'da yollarda kurulan barikatlar da ateşe verildi. Bugün 54 polis yaralanırken 96 kişinin gözaltına alındığı açıklandı Ankara emniyetine Van, Samsun ve Çorum'dan takviye birlik, TOMA araçları ve mühimmat desteği getirildi. Eylemciler caddelerde barikat kurup ateşe verirken, olaylarda büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Taksim Gezi Parkı eylemine destek için Ankara'da dün akşamdan bu yana devam eden gösterilerde polisle eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor. Kızılay Güvenpark'ta toplanan gruplar Kızılay'ın cadde ve sokaklarına dağılarak polisle çatıştı. Polis, taşkınlık yapan göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda gösterici ve polis ile çevreden geçen vatandaşlar gazdan etkilendi. Yaralanan eylemci ve polislere ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Göstericiler bazı caddelerde kaldırım taşlarını sökerek ve çöp konteynırlarını devirerek barikatlar oluşturdu ve barikatları ateşe verdi. Olaylar sırasında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Gösteriler sırasında Ankara'nın, trafiğin en yoğun yaşandığı caddelerinde trafik kilitlendi. Kızılay YKM önünde CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de aralarında bulunduğu gruba polis tazyikli su sıkınca Gök'ün polise tepkisi sert oldu. Ankara'daki gösterilerde gerginlik sürüyor.
POLİSİN KALKANLARI GÖSTERİCİLERİN ELİNE GEÇTİ
Taksim Gezi Parkı eylemine destek için Ankara'da gerçekleştirilen gösterilerde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Kızılay'da çevik kuvvet ekiplerini köşeye sıkıştıran bir grup eylemci, taş yağmuruna tuttukları polislerin kalkanlarına el koydu. Eylemciler, kalkanları siper ederek polisin üzerine yürüdü.
Ankara caddelerini savaş alanına çeviren 'Gezi Parkı' eylemleri polisle eylemciler arasında çatışmalara sahne oldu. Gösteriler sırasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Kızılay'da bir grup eylemci, kasklı ve kalkanlı çevik kuvvet ekibini köşeye sıkıştırarak taş yağmuruna tuttu. Bazı polisler kalkanlarını bırakarak eylemcilerden kaçarak, ayağı saksılara sıkışarak düşen bir çevik kuvvet polisi ise eylemcilerin saldırısına uğradı. Eylemciler daha sonra polisin kalkanlarını alarak, arkasına saklandıkları kalkanlarla polisin üzerine doğru yürüdü. Polis kalkanıyla yürüyen maskeli eylemciler, Ankara'daki olaylı günün en ilginç görüntüsünü ortaya çıkardı.
PANZERLİ ÖLÜME YALANLAMA
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, gösteriler sırasında bir kişinin polis panzeri altında kalarak hayatını kaybettiği yönündeki haberleri yalanladı. İl Sağlık Müdürlüğü, "Bu yönde çıkan haberler gerçekten tamamen uzak olup gösterilerde dün ve bugün vefat eden bir vatandaşımız olmamıştır" denildi.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün Ankara'da meydana gelen gösterilerde bir kişinin panzer aracı altında kalarak öldüğüne dair bazı sosyal medya ortamlarında haberlerin yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, bu yönde çıkan haberlerin gerçekten tamamen uzak olup gösterilerde dün ve bugün vefat eden bir vatandaşın bulunmadığı bildirildi.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Yine bir panzerin altında kaldığı ve ağır yaralı olduğu ifade edilen bir vatandaşımızın ise, kendi ifadesiyle de teyitli olarak panzerin altında kalmadığı, aracın yandan çarpması sonucu yere düştüğü, yapılan muayene ve tetkiklerinde de vücudunda herhangi bir yaralanmaya dair bulgu olmadığı anlaşılmıştır. Kişinin genel durumu iyi olup müşahede amacıyla gözlem altına alınmıştır. Gerçekle ilgisi olmayan bu tür haberler bilgi kirliliğine neden olduğu gibi kamuoyunu da yanıltıcı mahiyet taşımaktadır. Sorumluluk sahibi her kişinin toplum barışı gereği gerçek dışı bu tür haberlerin yayılmasına fırsat vermemesi ve vatandaşlarımızın bu haberlere itibar etmemesi, resmi açıklamaları takip etmesi büyük önem taşımaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...