'Amerika’yı gözümüzde çok fazla büyütmüşüz '

'Amerika’yı gözümüzde çok fazla büyütmüşüz '

YAŞAM Haberleri

THY, ABD’de bulunan Türk vatandaşları için bayram öncesi özel seferler düzenledi. Sadece New York’tan 353 kişi Türkiye’ye getirildi. Bu kişilerden biri olan emekli eczacı Emel Kelleci “Orada ilaç bulmak bile problemdi. Sağlık sistemleri bizim çok gerimizde kalmış” dedi.

Gaziantep’te ikamet eden Emel ve Mehmet Kelleci çifti, şubat ayında ABD’nin New Jersey eyaletine bağlı Tenafly şehrinde yaşayan kızı ve torunlarının yanına gitti. İki ay orada kalmayı planlayan çift, koronavirüs tedbirleri kapsamında uluslararası uçuşlar iptal edilince yurda dönemedi. İkili, Türk Hava Yollarının (THY) New York’a cuma günü özel sefer düzenlemesiyle mahkûmiyetten kurtuldu. Karı koca, orada bulundukları süre zarfınca yaşadıklarını aktardı. Emekli eczacı olan 74 yaşındaki Emel Kelleci “Diyabet hastasıyım. Buradan götürdüğüm ilaçlarım, konaklama süremiz uzayınca yetmedi. İlaç bulmakta çok zorlandım. Hâlbuki Türkiye’de böyle bir şey yok. Bizim ülkemiz, değil kendi vatandaşına yabancılara bile anında her şeyi temin ediyor. Yine oradaki bir Türk hemşirenin sayesinde ilaç alabildim. Biz Amerika’yı gözümüzde çok büyütmüşüz. Sağlık sistemi yönünden Türkiye’nin çok çok gerisinde” şeklinde konuştu.

İKİ AYRI SEFER DAHA
77 yaşındaki emekli doktor Mehmet Kelleci de “Eskiden televizyonlarda büyük ülkelerin böyle durumlarda kendi vatandaşlarını kurtardıklarını görür, imrenirdik. Sağ olsun, ülkemizin idarecileri sayesinde artık dünyanın hiçbir yerinde yalnız değiliz. Var olsun Türkiye” dedi. Kelleci çiftinin kızları İpek Yusra Derundere ve torunları Metehan (12), Onur (6) ile Kerem (6) de kendileriyle birlikte ülkeye dönüş yaptı. Öte yandan bu aile ile birlikte 353 Türk vatandaşı, bayram öncesi ülkelerine getirildi. Ayrıca THY, dün Houston’dan da uçak kaldırdı. Bugün de Miami’den ayrı bir sefer düzenlenecek. ABD ile uçuşlar 27-28 Mart’ta durdurulmuş, Türkiye, vatandaşları için 23-24 Nisan’da Washington, New York ve Los Angeles’tan üç özel sefer gerçekleştirmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...