'Ameliyatta sargı bezi unutuldu' iddiası!

/ Kaynak: DHA
'Ameliyatta sargı bezi unutuldu' iddiası!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Adana'da 3 yaşındaki Ela Birgül Ötebay'ın bademcik ve geniz eti ameliyatı sırasında boğazında sargı bezi unutulduğu iddia edildi.

Ameliyatı yapan doktor ise, ailenin bu gerekçe ile kendisinden para istediğini öne sürdü. Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan ayakkabı imalatçısı 26 yaşındaki Özgür Ötebay ile ev kadını eşi 23 yaşındaki Hatun Ötebay, kızları Ela Birgül Ötebay'ı boğaz ağrısı şikayetiyle özel bir tıp merkezine götürdü. Yapılan muayene ardından aileye, küçük çocuğun bademcik ve geniz etinin alınması gerektiği söylendi. Geçen 25 Ekim'de özel bir hastanede Dr. H.E.B. tarafından ameliyat edilen küçük kız, taburcu edilip evine gönderildi. Ela'nın ameliyata rağmen iyileşmemesi, yemek yerken ve nefes alırken zorlanması üzerine aile kızlarını, 29 Ekim'de Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin acil servisine götürdü.
'Ameliyatta sargı bezi unutuldu' iddiası!
"KUSUNCA DÜŞTÜ"

Burada serum takılan küçük çocuk, kusunca ağzından yaklaşık 3 santimetre çapında nbsp;bez parçası düştü. Bez parçasının, ameliyatta kullanılan sargı bezi olduğunu ileri süren aile, sorumluların cezalandırılması istemiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olanlardan mağdur olduklarını ileri süren baba Özgür Ötebay, şöyle dedi:
"Çocuğum ameliyattan sonra rağmen düzelmedi. Acil olarak başka bir hastaneye götürdük. Çocuğa müdahale ettiklerinde kustu ve bir bez parçası çıktı. O parçanın ameliyat nedeniyle kaldığını söylediler. Bu bezle yaşamasının bile şans nbsp;olduğunu söylediler. Çok korktuk. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz."
'Ameliyatta sargı bezi unutuldu' iddiası!
"BENDEN PARA İSTEDİLER"

Ameliyatı yapan Dr. H.E.B. ise, ameliyat ettiği çocuğun ailesinin, bir bez parçasından söz ettiğinri anlatırken, "Getirin, bir bakalım' dedim. Bir türlü getirmediler. Bir süre sonra benden avukat aracılığıyla önce 250 bin, sonra da 125 bin lira para istediler. Bana, 'Siz iyi birisiniz, dava açmak istemiyoruz' dediler. Ben de isterlerse şikayetçi olabileceklerini söyledim" diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı'nın olayla ilgili soruşturması sürüyor.
'Ameliyatta sargı bezi unutuldu' iddiası!

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...