Aksesuar varlığıyla tasarıma güç katıyor

Düzenleyen:
Aksesuar varlığıyla tasarıma güç katıyor

YAŞAM Haberleri

Mobilyaların tamamlayıcısı olarak karşımıza çıkan aksesuarlar önemli birer detaydır. Evinizde sıcak, zarif ve lüks bir görünüm için de hangi aksesuarı nerede ve nasıl konumlandırmanız gerektiğini bilmenizde fayda var.

TACİHAN YONGACI | DEKORASYON
tacihan.yongaci@tg.com.tr

Dört duvar içinde insana ev huzuru veren ve rahat hissettiren en önemli eşya olan halılar, salonlarda da kullanılmalıdır. Salonlar geniş alanlar olduğu için tabanını boydan boya halı ile kaplamak yerine iki büyük halı ile mobilyalar arasında kalan boşlukların değerlendirilmesi tercih edilmelidir. Boşlukta kalan kapı önü gibi yerlere ise küçük yolluklar serilebilir. Salonda diğer odalardan farklı olarak ışıklandırma için avizelerin kullanılması hem daha sıcak bir atmosfer oluşturur hem de zarif ve lüks bir görünüm kazandırabilir.

BÜYÜK EŞYALAR KALABALIK GÖSTERİR

Koltukların arasına konulmuş sehpa ya da masa üzerinde dekoratif olması adına küçük şamdanlar ya da biblo takımları yerleştirilebilir. Ancak bu eşyaların çok fazla yer kaplamamasına dikkat edilmelidir. Aksi durumda kalabalık ve sıkışık bir görüntüye sebebiyet verebilir. Aynı durum yemek masası için de geçerlidir. Masayı tamamen kaplamayan küçük bir örtü ve bir vazo içinde yapma çiçek yemek masası için yeterli olacaktır. Salon dekorasyonunda ise kullanılan renklerin çoğunluğu açık ve canlı tonlardan seçilmelidir. Bu şekilde hem ferahlatıcı hem de ışığı yansıtan daha aydınlık bir ortam elde etmeniz mümkündür. Aksesuarlar, dekorasyona hareket katan, mobilyalarla bütünleştiğinde tasarımı güçlendiren en önemli detaylardır…

Dekorasyonda irdelenen konulardan biri, oturma düzenine göre mobilyalar konumlandırıldıktan sonra ‘aksesuarların ayarlanmasının büyük bir titizlik ve dikkatle yapılıyor olması gerektiği’... Birbirine simetrik ve uyumlu bir şekilde ayarlanması gereken mobilyalar bu sayede arzu edilen güzelliğe kavuşur. Ne kadar gösterişli parçalar kullanılırsa kullanılsın simetrik bir şekilde yerleştirilmeyen mobilyalar ve aksesuarlar temiz görüntü oluşturmaz.

TEPSİLER İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRABİLİR

Koltuk takımı alındıktan sonra uygun bir şifonyer, vitrin, orta sehpa ile taçlanacak olan dekorasyonun en önemli süsü ise aksesuarlar… Masalar seramik, vazo, mum, şamdan, kitap ya da dergilerin sergilenmesi için oldukça ideal ve ilgi çekici bir eleman… Aksesuarların dağınık görünmemesi için farklı boyut ve türdeki ürünleri tepsiye yerleştirip sergileyebilir ya da gruplara ayırabilirsiniz. 


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...