Akdeniz'deki görevleri sona erdi, Karadeniz'e dönüyorlar

/ Kaynak: DHA
Akdeniz'deki görevleri sona erdi, Karadeniz'e dönüyorlar

YAŞAM Haberleri  / DHA

AKDENİZ'deki görevleri sonrası Çanakkale Boğazı'ndan geçen 2 Rus savaş gemisi, bağlı bulundukları limanlara dönmek üzere Karadeniz'e doğru yol aldı.

Rus donanmasına ait 142 borda numaralı 'Novoçerkassk' ve 102 borda numaralı 'Kaliningrad' isimli gemiler, öğle saatlerinde Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Sahil Güvenlik botunun eşlik ettiği gemilerden ilk olarak 15.15'te 'Novoçerkassk', 15.25'te de 'Kaliningrad', Çanakkale önlerine ulaştı. Rusya ve Ukrayna arasındaki sıcak gelişmelerin ardından dönüşe geçmesi dikkat çeken gemiler, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu dönerek Marmara Denizi'ne doğru ilerledi. Gemilerin İstanbul Boğazı geçişini tamamladıktan sonra limanlarının bulunduğu Karadeniz'e gideceği öğrenildi. Savaş gemileri 10 gün önce Akdeniz'e açılmıştı.


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...