Ahşaba şekil vererek kentini tanıtıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ahşaba şekil vererek kentini tanıtıyor

YAŞAM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tarihi Taş Medrese'de hünerli elleriyle ahşaba şekil veren ahşap oyma ustası Şanaldı, yaptığı yöresel ürünlerle kentin tanıtımına katkı sağlıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi bünyesindeki Taş Medrese'de sanatını sürdüren ahşap oyma ustası Yalçın Şanaldı, yaptığı yöresel ürünlerle kentin tanıtımına katkı sağlıyor.

Belediye tarafından Taş Medrese'de oluşturulan atölyelerde, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, ustaları tarafından icra ediliyor. Ziyaretçilerini adeta geçmişte yolculuğa çıkaran medresede, 63 yaşındaki ahşap ustası Şanaldı'nın yaptığı eserler ilgi görüyor.

Anadolu'da Selçuklu ve Osmanlı döneminde en güzel eserlerin verildiği ahşap işçiliğini günümüzde de devam ettiren Şanaldı, 10 yıldır Taş Medrese'de yaptığı eserlerle kentin tanıtımına katkı sunuyor.

Ahşap oyma ustası Yalçın Şanaldı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'a özgü ürünler tasarlayarak kentin tanıtımını yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Daha çok haşhaş kapsülü, minyatür objeler ve hediyelik eşyalar yaptıklarını dile getiren Şanaldı, ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduğunu ifade etti.

Sanatını icra ederken ticari kaygı duymadığını, amacının ahşap oymacılığının yaşaması olduğunu vurgulayan Şanaldı, "Zaman zaman bu sanatı öğrenmek isteyenler de oluyor. Onlara yardımcı oluyorum" dedi.

Belediyenin simgesi "Afi"

Şanaldı, Afyonkarahisar Belediyesinin simgesi olan "Afi"nin de su kabağı ve ahşaptan yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Afi, su kabağı ve ahşap karışımı bir çalışma. Baş kısmını su kabağından, gövdesini ise ahşaptan yapıyoruz. Bunu benden başka yapan yok çünkü ahşap ustası olmak lazım. Ben, bu mesleği mezara götürecek değilim. Bizler, bir zincirin halkalarıyız. Gelecek nesillere bu sanatı öğretmek en büyük arzum. Elimden geldiği kadar herkese öğretmeye çalışıyorum. Öğrenmek isteyenlerin olduğunu görünce mutlu oluyorum."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...