Ahmet Şimşirgil: Tarihimizi reytinge kurban ediyorlar!

Ahmet Şimşirgil: Tarihimizi reytinge kurban ediyorlar!

YAŞAM Haberleri

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 'Diziyi izledikten sonra Süleymaniye'ye giderek Kanuni'ye dua edip, Hürrem Sultan'a beddua edenler bile var' dedi.

İhlas Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Konferansları'nın Aralık ayı konukları; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Hayati İnanç ve Serdar Tuncer oldu. İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansı yoğun bir izleyici topluluğu takip etti. "Osmanlı ve Edebiyat" teması üzerinde yapılan konferansta katılımcılar konuşmalarında önemli konulara temas etti. Konferansın başında bir konuşma yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay, dinleyicilere ve konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Okyay daha sonra vakfın Afganistan'da yapmış olduğu faaliyetler hakkında hazırlanan video sunumunu katılımcılarla paylaştı. Konuşmacılardan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihimizi bilmenin geleceği takip etmek açısından gerekli olduğunu da belirterek, "Şimdi ekranlarda bir dizi var. Bakın Kanuni'yi nasıl anlatıyorlar, Hürrem Sultan'ı nasıl anlatıyorlar. Süleymaniye'ye gidip Kanuni'ye dua edip, Hürrem Sultan'a beddua edenler var. Reyting uğruna tarihimizi yalan yanlış anlatıyorlar. Bir de 'Bu dizi sayesinde tarihimizi öğreniyoruz, tarihi merak ediyoruz' diye bana söylüyorlar. Çok şaşırıyorum" dedi. Hürrem Sultan ile ilgili bir anekdotu da paylaşan Şimşirgil, "Hürrem Sultan'ın vakfettikleri o kadar çoktur ki, yaptırdığı ve bağışladıklarını Google'dan bakmadan kimse sayamaz" ifadelerini kullandı.Serdar Tuncer'in moderatörlüğünde devam eden konferansta Şimşirgil'den sonra söz alan Hayati İnanç, edebiyatın Osmanlı'ya bir estetik kattığını belirtti. İnanç, en alt tabakadan ülkeyi yöneten cihan imparatoruna kadar herkesin şiir ile buluştuğunu söyledi. Divan edebiyatına ilişkin de konuşan İnanç, "Divan edebiyatı yaklaşık 6 asır süren güçlü ve güzel bir dönemdi. Ben bittiğine inanmıyorum. İşin ehilleri olduğu zaman devam edecektir" dedi.

DİZİLER ECDADI YANLIŞ TANITIYOR
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil reyting endişesi ile yazılan senaryolarda tarihî gerçeklerin nbsp;çarpıtıldığını söyledi. nbsp;

nbsp;Ahmet Şimşirgil: Tarihimizi reytinge kurban ediyorlar!
"OSMANLI VE EDEBİYAT"
nbsp;Serdar Tuncer'in moderatörlüğünde yapılan "Osmanlı ve Edebiyat" konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Hayati İnanç katıldı.

M. Sırrı Önür
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...