Ağrı Dağı Millî Parkı

Düzenleyen:
Ağrı Dağı  Millî Parkı

YAŞAM Haberleri

Türkiye’nin İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırında yer alan Ağrı Dağı Millî Parkı, barındırdığı yeşil alanlar, kaynak suları ve yaban hayvanlarıyla büyük ilgi topluyor.

Türkiye’nin İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırında yer alan Ağrı Dağı Millî Parkı, barındırdığı yeşil alanlar, kaynak suları ve yaban hayvanlarıyla büyük ilgi topluyor. Ağrı Dağı’nın eteğinden çıkan kaynak sularıyla beslenen Karasu Çayı’nın da içinde bulunduğu millî parktaki sulak alanlar, bir yandan bitki örtüsü bir yandan el değmemiş doğasıyla birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Başta kaplumbağa, yılan, ördek, kurbağa, balık ve 72 kuş türü olmak üzere birçok hayvana ev sahipliği yapan alan, dış güzelliğinin yanı sıra su altı güzellikleriyle de âdeta hayran bırakıyor. Uzunluğu yaklaşık 30 kilometreyi bulan sulak alanların ziyaret edilmesi sırasında yol boyunca farklı coğrafi güzellikler ile yaban hayvanlarına rastlamak mümkün. Ayrıca parktaki muhteşem manzaralar da fotoğraf düşkünleri için çok güzel kareler sunuyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...