Ağaç kovuklarından çıkarıyor, kilosunu 1500 liraya satıyor! Ölümden başka her derde deva...

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ağaç kovuklarından çıkarıyor, kilosunu 1500 liraya satıyor! Ölümden başka her derde deva...

YAŞAM Haberleri  / İHA

Batman’ın Sason ilçesinde arıcılık yapan Cuma Barın, ağaç kovuklarından çıkardığı balın kilosunu bin 500 liradan satışa çıkarıyor. İnsan elinin değmedi bal, başta mide ve bağırsak rahatsızlıkları olmak üzere her derde şifa oluyor.

Sason ilçesinde yaşayan Cuma Barın, çevresi ormanlarla kaplı olan köyde ağaç kovuklarında topladığı ballarla arıcılık yapıyor.

Arıcı Cuma Barın, 5 yıl boyunca ağaç kovuğunda yaşayan arıların, doğal yaşamda ürettikleri şifalı balın birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi

Barın, “Bu bal ağaç balıdır. Bu bal her yerde bulunmaz. Bizim köyümüz tamamıyla bir orman köyüdür. Eskiden köyde vatandaşlar hayvancılık yaptıkları için ormandan yolu geçer ve ağaç kovuğunda bulunan arıları bulup tahrip ederlerdi. Şimdi köyde hiç kimse yaşamıyor.

Sadece bizler yaz aylarında köye giderek arı besiciliği yapıyoruz. Arılarımızdan çıkan oğul, ormandaki meşe ağaçlarına konarak orada yıllarca kalarak balını kovuklarda yapıyor. Bu bala insan eli değmiyor. Birçok hastalığa iyi geldiğini bildiğimiz bu ağaç balının başta mide ve bağırsak rahatsızlığına iyi geldiğini biliyoruz.

Akşam yatmadan önce tüketilen bir kaşık ağaç balı, vücudu dinç tutarak bağırsaklardaki gastriti giderdiğini biliyoruz. Bu balı genellikle hastalara satıyoruz. Bir kilo gramını bin ile bin 500 lira arasında satışa sunuyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...