'Affettik' dediler iple boğdular...

'Affettik' dediler iple boğdular...

YAŞAM Haberleri

Şanlıurfa'da ağabey ile kardeşi, sığınma evinde kalan 8 aylık hamile kardeşleri Hacire'yi 'Affettik' deyip aldı, sonra iple boğarak kuyuya attı.

Töre bu sefer kurban olarak Şanlıurfalı 19 yaşındaki Hacire G'yi seçti. Ailesi tarafından 5 gündür kayıp olduğu ilanı verilen 8 aylık hamile Hacire'nin cesedi bir su kuyusunun dibinde bulundu. Edinilen bilgiye göre, Viranşehir ilçesi Tekmeli Köyü Sergen Mezrası'nda yaşayan ve yaklaşık 5 ay önce, 3.5 aylık hamile olduğu fark edilen Hacire G, şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Kadın Sığınma Evi'ne götürülerek koruma altına alındı. Amcaoğulları H.G ve C.G., temas kurarak olayın tatlıya bağlanacağını ve evine dönmesini istedikleri Hacire, kadın sığınma evinden ayrılarak amcaoğulları ile birlikte köye yola çıktı. Bir daha kendisinden haber alınamayan Hacire'nin aile fertleri, kızlarının kayıp olduğunu söyleyerek, jandarmadan yardım istedi. Jandarmanın sorguya aldığı amcaoğulları suçlarını itiraf ederek, Hacire'yi sığınma evinden aldıktan köye yaklaşık 2 km uzaklıkta bir iple boğduklarını ve bir suyu kuyusuna attıklarını söyledi. 8 aylık hamile Hacire'nin cesedi Jandarma ekipleri tarafından kuyunun dibinden çıkarıldı. 19 yaşındaki kızın, ölü bulunmasıyla ilgili annesi, abisi ve yakınları gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...