"Adana'daki yağış daha önce hiç yaşanmadı"

Düzenleyen:
"Adana'daki yağış daha önce hiç yaşanmadı"

YAŞAM Haberleri

Adana'yı sağanak vurdu. Cadde ve sokaklar göle dönünce araçlar yarıya kadar suya gömüldü. Sele kapılıp kurtarılmayı bekleyen küçük bir çocuğun imdadına vatandaşlar yetişti. Akşam saatlerinde ise sele kapılan 5 kişi kurtarıldı.

Adana’da meydana gelen sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar TGRT Haber canlı yayına katılarak son durum hakkında bilgi verdi.

Karalar yaptığı açıklamada, “Bütün Adana’ya geçmiş olsun. 2 gün olağanüstü yüksek miktarda yağmur yağdı. Adana’ya bugüne kadar en fazla metre kareye 127 kilogram yağış meydana gelmişti. Bu yağmur 127 kilogramı geçti. Adana’da hiç böyle bir şey daha önce olmadı.  Mağdur olan vatandaşlarımıza arkadaşlarımız evlerden çıkardılar. Herhangi bir can kaybı olmadı ama ciddi anlamda bir maddi kayıp meydana geldi. 7-8 ilçe yağıştan etkilendi. Evlerden mahsur kalan vatandaşımız kalmadı. Herhangi bir can kaybı olmadı. Okullardaki sular tahliye ediliyor.  Çalışmalar neticesinde herhangi bir değişiklik olmazsa tatil olmasına gerek kalmayacağını düşünüyorum. Ama bunun kararını vali verecektir. 48 saattir uyulmadan çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...