Adana'da depremde zarar gören minare kontrollü yıkıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen illerden biri de Adana oldu. Kentin çeşitli noktalarında deprem sarsıntıları nedeniyle bazı binalar hasar gördü. Bir caminin minaresinin hasar görmesi nedeniyle ve risk taşıdığı için kontrollü şekilde yıkıldı. Vatandaşlar minarenin yıkılma anını izledi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde büyük bir yıkıma yol açtı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere birçok ilde binlerce bina yerle bir oldu. Adana da deprem sarsıntılarından en çok etkilenen iller arasında. Çok sayıda bina yıkıldı ve birçok bina ise hasar gördü.

Adana’nın İmamoğlu ilçesinin merkezinde bulunan Çarşı Camii'nin minaresi 7.7 büyüklüğündeki şiddetli depremde büyük hasar gördü ve minarede çatlaklar oluştu. Hasarlı minarenin çevredeki binalar ve canlılar için risk taşıması nedeniyle ekipler güvelik önlemi alarak minareyi kontrollü şekilde yıktı. 

Camii minaresinin kontrollü şekilde yıkılma anı vatandaşlar tarafından görüntülendi. Ayrıca çok sayıda vatandaşın minarenin yıkılma anını izlediği görülüyor. 

DEPREMDE CAN KAYBI YÜKSELİYOR

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin altıncı gününde (11 Şubat 2023) arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Deprem 10 kentte büyük yıkıma yol açarken, can kaybı 20 bin 665'e yükseldi, yaralı sayısı ise 80 bin 88 kişiye ulaştı. Bir taraftan hayat kurtarma, öbür taraftan yardım yetiştirme seferberliği süren bölgeden gelen kurtuluş haberlerinin ışığında umut dolu bekleyiş sürüyor.

(İHA) 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...