Acı günümüz! Gaziantep'te feci kazayı görüp yardıma koşan İHA çalışanları hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Acı günümüz! Gaziantep'te feci kazayı görüp yardıma koşan İHA çalışanları hayatını kaybetti

YAŞAM Haberleri

Gaziantep'te şarampole devrilen otobüse müdahale eden ambulans ve itfaiye aracına başka bir otobüs çarptı. Feci kazayı gören İHA ekibi yardıma koştu. O esnada devrilen otobüsün altında kalan iki İHA çalışanı hayatını kaybetti.

Gaziantep-Nizip otoyolunda bir otobüsün şarampole devrilmesi olayına müdahale eden park halindeki ambulans ve itfaiye aracına başka bir otobüs çarptı. Otobüsün devrilmesi sonucu bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

İHA ÇALIŞANLARI HAYATINI KAYBETTİ

Kazayı görüp yardıma koşan İhlas Haber Ajansı'nın canlı yayın aracı da kazaya karıştı. Yaralıları sedyeyle taşımaya çalışan İHA ekibinden Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver devrilen otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti.

Acı günümüz! Gaziantep'te feci kazayı görüp yardıma koşan İHA çalışanları hayatını kaybettiMuhammed Abdülkadir Esen - Umut Yakup Tanrıöver

Gaziantep Valisi Gül, "İlk belirlemelere göre 15 vefat eden vatandaşımız var, aralarında 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci var" açıklamasında bulundu. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükselirken, 22 kişi de yaralandı.

Öte yandan kaza nedeniyle otoyolun Nizip istikameti ulaşıma kapandı. Karayolları Genel Müdürlüğü, Gaziantep - Nizip istikametinin 3 şeritli olarak saat 15.30 itibarıyla trafiğe açıldığını açıkladı.

Acı günümüz! Gaziantep'te feci kazayı görüp yardıma koşan İHA çalışanları hayatını kaybetti

BAKANLARDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kazada hayatını kaybedenler için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Kurum, mesajında "Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İtfaiye teşkilatımızın, sağlıkçılarımızın, basın camiamızın, milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kaza yerine giderken görev yapan sağlık çalışanlarımız hayatını kaybetti. Aynı şekilde itfaiye çalışanlarımızdan hayatını kaybedenler, yaralananlar olduğu gibi. Basın mensuplarımızdan da hayatını kaybedenler oldu. İHA Muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakut Tanrıöver’de onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. İhlas ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim bir daha böylesi felaketlerle ülkemizi karşı karşıya bırakmasın inşallah" diye konuştu.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU: SABIRLAR DİLİYORUM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kazada yaşamını yitiren İhlas Haber Ajansı çalışanı meslektaşlarınız basın şehitleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'e Allah'tan rahmet, ailelerine ve mesai arkadaşlarınıza, başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...