Acemi kasaplar iş başında

Acemi kasaplar iş başında

YAŞAM Haberleri

Kurban Bayramı'nın 1. günü milyonlarca kişi kurbanını kesmek için kesim yerlerine akın ederken, acemi kasaplar ise hastanelere koştu.

Kurban Bayramı'nda alınan tüm önlemlere ve yapılan uyarılara karşın, kesimhane ve belediyelerin belirlediği alanlar dışında rastgele yerlerde yapılan kesimlerde acemi kasaplar kendilerini yaraladı.
Erzurum'da Bayram Namazı'nın hemen ertesinde kurban kesmeye çalışırken yaralanan 55 kişi hastanelere başvurdu
Vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralanma oluşan vatandaşların bir kısmı, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sağlık durumu ciddiyetini koruyanların tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.


ADIYAMAN


Adıyaman'da da 45 kasap kurban keserken kendisini de yaraladı.
Bayram namazının ardından kurban kesimlerinin başladığı kentte, kurbanlıkları keserken yaralanan 45 kişi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralanan vatandaşların bir kısmı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.


KIRIKKALE


Kırıkkale'de kurban keserken yaralanan 172 kişi, hastanelere başvurdu. Yaralanmaların önemli bölümünün, bıçak, satır kesiği ile hayvan tepmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi. Yaralıların büyük çoğunluğu ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da bayram dolayısıyla kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar, kendilerini yaralayınca hastanelik oldu.
Bayram namazının ardından kurban kesimlerinin başladığı Adıyaman'da kurbanlıkları keserken yaralanan 45 kişi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralanan vatandaşların bir kısmı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Kent merkezinde kurbanını kesmeye çalışırken hayvanın altında kalan Mahmut Yılmaz'ın ise koluna 9 dikiş atıldı.
Yılmaz, yakınları tarafından getirildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.


Malatya


Malatya'da kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 50 kişi, hastanelere akın etti.
Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu.
Yaralananların büyük çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Nihat Güneri (28) kolundaki kesiğin derin olması nedeniyle ameliyata alındı.
Kadınların da bulunduğu yaralılar arasında bir kişi büyük baş hayvanın üzerine düşmesi sonucu kolunu kırdı.


Gaziantep


Gaziantep'te Kurban Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralanan bazı vatandaşlar, elleri sarılı halde Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Acil Servise geldi.
Sol elini yaralayan ve tedavisi tamamlanan Ömer Torunlar, koyunun dersini yüzerken bir anlık dalgınlıkla elini kestiğini belirtti.
Kimi vatandaşlar ise görüntü alan gazetecilerin bayramını kutlamayı ihmal etmedi.


Şanlıurfa


Şanlıurfa'da kurban keserken yaralanan çok sayıda vatandaş hastanelerde tedavi edildi.
Bayram namazının ardından kurbanını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar, yanlışlıkla kendini yaraladı.
Kimisinin elinden kimisinin de ayağından yaralandığı görülen yaklaşık 60 kişi, kentteki hastanelerin acil servislerine başvurdu.
Yaralılardan İbrahim Tektek, para kazanmak amacıyla kurbanlık keserken yaralandığını söyledi.
Kurbanlığı kestikten sonra derisini yüzmeye başladığını anlatan Tektek, bu sırada kullandığı bıçağın kayarak elini kestiğini anlattı.
Kocaeli


Kurban kesmeye çalışırken yaralanan 105 kişi, kentteki hastanelere başvurdu.


Kentte kurbanlık kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralananların 25'i Kocaeli Devlet Hastanesine, 25'i Darıca Farabi Hastanesine, 30'u Gebze Fatih Devlet Hastanesine, 25'i de Kandıra Devlet Hastanesine başvurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...