Aç kurtlar köye saldırdı

/ Kaynak: İHA
Aç kurtlar köye saldırdı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aç kalan kurtlar köye saldırdı. Kapısı açık bir ahırdan koyunları meraya çıkartan kurtlar, 20 koyunu telef etti.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aç kalan kurtlar köye saldırdı. Kapısı açık bir ahırdan koyunları meraya çıkartan kurtlar, 20 koyunu telef etti. nbsp;Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aç olduğu tahmin edilen 4-5 kurt, ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki Taşıkara köyünde oturan Hasan Şenateş'in kapısı açık unutulan ahırına saldırdı. İçerideki 27 adet koyunu, köyden 5-6 kilometre uzaklıktaki meraya sürükleyen kurtlar, burada yakaladıkları 20 koyunu telef etti. Sabahın erken saatlerinde koyunları yemlemek için ahıra giren Hasan Şenateş, koyunların ahırda olmadığı fark edince köylülerle birlikte arama çalışması başlattı. Merada saldırıda yaralanan 7 koyunu bulan köylüler, diğer koyunların telef edildiğini anladı. Koyun leşlerini ayrı ayrı yerde bulduklarını belirten Şenateş, "Yeni evlendim. Evlenince bu sürüyü babam vermişti. Bugüne kadar böyle bir şey yaşamamıştık" dedi. nbsp;Şenateş, saldırıda ağır yaralanan 7 koyunun durumunun da ağır olduğunu ve bu hayvanları keseceğini belirtti. Ayrıca Şenateş, toplam zararının 10 bin TL'nin üzerinde olduğunu söyledi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...