8 yıllık çocuk hayallerine Türkiye’de kavuştular

8 yıllık çocuk hayallerine Türkiye’de kavuştular

YAŞAM Haberleri

Kongolu Nancy Bangaenda ve Lucien Wenza çifti 8 yıldır hayallerini süsleyen bebeklerine Türkiye’de gördükleri tüp bebek tedavisi sayesinde kavuştu.

36 yaşındaki Nancy Bangaenda ve 51 yaşındaki eşi Lucien Wenza çocuk sahibi olabilmek için yaşadıkları ülke olan Kongo’da çok sayıda doktorun kapısını çaldı. Ancak, hayallerini süsleyen bebeklerine yıllarca kavuşamadı. Çift tedavi olmak için Türkiye’ye geldi. Bahçeci Sağlık Grubu doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Opr. Dr. Güvenç Karlıkaya’ya muayene olan çiftten Luicen’in bebek sahibi olmasını engelleyen miyomları olduğu, eşinin ise sperm sayısının düşük olduğu ortaya çıktı. Çifte uygulanan tüp bebek tedavisinden elde edilen embriyolar dondurulduktan sonra Lucien’in hamile kalabilmesi için miyom ameliyatı yapıldı. 18 miyom çıkarıldı. 6 ay sonra 2 adet embriyo nakledildi ve çift Kongo’ya geri döndü. Bebeklerinin ikiz olacağını öğrenen çift doğum için Türkiye’yi seçti. Nancy Bangaenda “Mutluluğumuzu tarif etmek imkânsız. Lucianna ve Naelle’yi kucağımıza alana kadar inanamadık. Türk hekimlere çok güvendiğimiz için kendimizi onlara emanet ettik” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...