65 yaşındaki kadına kasığından beyin ameliyatı yapıldı

Düzenleyen:
65 yaşındaki kadına kasığından beyin ameliyatı yapıldı

YAŞAM Haberleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde beyin kanaması yaşayan 65 yaşındaki hastaya kasığından kapalı yöntemle beyin ameliyatı yapıldı.

Giresun'da evinde düşme sonucu beyin kanaması geçiren 65 yaşındaki Zinnişah Tiryaki, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Yapılan tetkikler sonucu hastanım ameliyat edilmesine karar verildi. Radyoloji Ana Bilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bilim Dalında hastanın beyin damarlarındaki baloncuklar kapalı yöntemle kasığından ameliyat edildi. Yapılan ameliyatla kadın hayata döndürüldü.
Ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Bülent Yıldız, "Hastamız 65 yaşında ve Giresun'da yaşıyor. Evinde otururken ciddi bir beyin kanaması geçiriyor. Yapılan tetkikler sonrası hastada subaraknoid kanama olduğu tespit edildi. Hastaya müdahale edebilecek en yakın gelişmiş merkez olarak hasta yakınları Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizi tercih ediyorlar. Hasta, üniversitemiz beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Bizim Radyoloji Ana Bilim Dalında yaptığımız incelemelerde hastada beyin kanamasına neden olan damar bozukluğu tespit edildi. Daha sonra beyin cerrahisi ile konsültasyon yapıldı. Hastaya anjiyografi kapalı ameliyat yönteminin uygun olacağı düşünüldü" dedi.
Yıldız, "Damarı nasıl tedavi edeceğimize karar verdikten sonra hastayı genel anestezi şeklinde uyutarak kasıktan anjio sistemi ile beyine kapalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastanın beyninde oluşan baloncuğu bizim koil dediğimiz saç kılı inceliğindeki tel madde ile kapattık. İşlem sonrası hastayı kontroller ve dinlenmesi için yoğun bakım ünitesine aldık, durumu oldukça iyi" diye konuştu.
Zinnişah Tiryaki'nin oğlu Oktay Tiryaki ise, "Annem Giresun Göreli'de yaşıyor, düşme üzerine beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. Araştırma yaptık, buraya getirmeyi uygun gördük. Araştırmalarımızda üniversite hastanesinde doktorların bu alanda başarılı olduğunu gördük. Bülent Hoca'ya çok teşekkür ediyorum. İlk görüşmemiz Ünal Hoca ile oldu. Servisteki bütün hocalarımızla görüşüldü ve güzel bir ameliyat gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...