65 yaş üstü için karta gerek yok

65 yaş üstü için karta gerek yok

YAŞAM Haberleri

65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı için kart dağıtılmayacağını söyleyen Bakan İslam, "Uygulama başlamıştır" dedi.

Çankırı'nın ilçelerine ziyaretlerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan, 'ücretsiz seyahat' açıklaması geldi.

Bir gazeteci İslam'a, "Türkiye genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan kartların ne zaman dağıtılacağını" sordu.

Bakan İslam da, engelli, şehit yakınları, yaşlılar ile gazi yakınlarınca merakla beklenen yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Konuya ilişkin altyapının hazır olduğunu söyleyen İslam, "65 yaş üstü yaşlılarımız için biniş kartı dağıtmayacağız. Ücretsiz biniş için nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Uygulamamız başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

4 MART 2014 TARİHLİ RESMİ GAZETE'DEN
60 yaş ve üstü bireylerin ücretsiz veya indirimli yolculuk hakkı

MADDE 5 – (1) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır.

(2) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından %50 indirimli olarak yararlanır.

(3) Toplu taşıma araçlarının ait olduğu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, belediyeler tarafından kurulan şirketler, birlikler, müessese ve işletmeler, altmış yaş ile altmış beş yaş arasında bulunan kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını sağlayabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...