6 PKK'lıyı öldüren komandolar dualarla karşılandı

Düzenleyen:
6 PKK'lıyı öldüren komandolar dualarla karşılandı

YAŞAM Haberleri

Önceki gün köylülerin Ordu’nun Mesudiye ilçesi ile Sivas’ın Koyulhisar sınır hattındaki PKK’lıları tespit etmesi üzerine komandolar peşlerine düştü.

Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren 6 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi. Havanın sisli olması nedeniyle gece teröristlerin cesetleri çatışma bölgesinden alınamadı. Bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri zırhlı araçlarla şafak vaktiyle çatışmanın olduğu araziye girdi. Ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinden 1 M16 otomatik tüfek, 5 Kalaşnikof tüfek, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. 

6 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getiren Gölköy Jandarma Komando Bölüğüne ait askerler, ilçeye dönüşlerinde coşkuyla karşılandı. Burada kurban kesilmesi ve duaların edilmesinin ardından konvoyla ilçe merkezine giren askerlere vatandaşlar uzun süre tezahüratta bulundu. Operasyonların detaylarını anlatan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, PKK’nın Karadeniz’de kesinlikle başarılı olamayacağını belirterek, “Terör örgütünün Karadeniz açılımı diye saçma sapan bir isteği, hevesi var. Ancak, burası Karadeniz Bölgesi... Teröristlerin burada barınması ve tutunması mümkün değil demiştik ve öyle de oldu, barınamadılar” dedi.  Vali Balkanlıoğlu, “Daha önce şehit olan 3 Mehmetçiğimizin de kanı yerde kalmadı. İnşallah ders olur ve bir daha Karadeniz Bölgesi’ne gelmeye cesaret etmezler” diye konuştu. Mesudiye’de 31 Temmuz’da PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...