50 milyon kadına kanserle ilgili bilgi ve destek

50 milyon kadına kanserle ilgili bilgi  ve destek

YAŞAM Haberleri

Günümüzde en yaygın, en fazla türe sahip olan hastalıklardan biri kanser. 1-31 Ekim tarihleri de meme kanseriyle ilgili bilinçlendirme ayı olarak belirlenmiş durumda.

CANAN ERASLAN

Bu süre içerisinde toplumda erken teşhis ve mücadelenin önemi, kontrol gibi bilinçlendirme etkinlikleri  daha fazla düzenleniyor. Kozmetik ve bakım markalarından Avon da 23 yıldır sürdürdüğü bu mücadelede ‘Işığım Pembe’ sloganıyla yer alıyor. Ay boyunca Avon, erken teşhisin önemine dikkat çekmek için ücretsiz sağlık taramaları ve bilgilendirme etkinlikleri düzenleyecek. İlk etkinlik, 13 Ekim Pazar günü, Beşiktaş Meydanı’nda olacak. Ücretsiz taramaların yapılacağı etkinlikte Nükhet Duru da konser verecek. Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül, her yıl 2 milyon meme kanseri vakası görülen Türkiye’de 6 milyon, dünyada 50 milyon kadına ulaşarak bilinçlenmelerine katkı sağladıklarını söyledi. Şirket ayrıca kadına şiddetin önlenmesi ve meme kanseri tedavisine 1 milyar dolardan fazla bağış, 343 milyon kişiye bilgi, çalışmalara 816 milyon dolar destek verdi. Sadece geçen yıl 10 milyon dolar bağış, 50,1 milyon kişiye bilgi erişimi, 2,7 milyon kadına burs ve bağışlarla doğrudan yardım, 260 bin kadına meme kanseri taraması, 8,4 milyon kişiye eğitici bilgi ve materyal dağıtımı gerçekleştirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...