5 yılda 2 milyon kişi sigarayı bıraktı

/ Kaynak: AA
5 yılda 2 milyon kişi sigarayı bıraktı

YAŞAM Haberleri  / AA

Kapalı alanlarda sigara içme yasağına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinden bu yana yaklaşık 2 milyon kişinin sigarayı bıraktığı açıklandı.

Kapalı alanlarda sigara içme yasağında toplumsal destek ciddi başarılar getirdi. Yasak olmamasına rağmen evde sigara içme yüzde 35 oranında azaldı. nbsp;TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, kapalı alanlarda sigara içme yasağına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinden bu yana yaklaşık 2 milyon kişinin sigarayı bıraktığını söyledi. Ünüvar, uygulamanın başladığı 19 Mayıs 2008'den beri 15 yaş üzeri sigara içme oranının yüzde 33'ten yüzde 27.1'e düştüğünü belirtti. Bu oranlarda toplumu sigaranın zararları hakkında bilgilendirici çalışmaların önemli olduğunu anlatan Ünüvar, sigarayı bırakan kişi sayısının önümüzdeki zaman içinde daha da artacağını düşündüğünü kaydetti. Dışarıdaki sosyal hayatta, kapalı alanda sigara içme yasağının, sigara tüketimine devam edenlerde bu konuda bir alışkanlık kazandırdığını belirten Ünvar, "Evde sigara içme yasağı yok ancak kapalı alanda sigara içmeme alışkanlığını kazanan tiryakiler, bu alışkanlığı evlerine de taşıdı. Söz konusu kanundan sonra evde sigara içme alışkanlığı yüzde 35 oranında azaldı. Evde sigara içilmemesi, pasif içiciliği önlediği gibi, çocuklar üzerinde bu konudaki rol model de yok oluyor" dedi. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...