5 bin hekim vardı sadece 36 kaldı

5 bin hekim vardı sadece 36 kaldı

YAŞAM Haberleri

Çatışmalardan evvel 5 bin hekimin yaşadığı Halep'te sadece 36 hekim kaldı, onlar da yaralılara baktıkları için rejim tarafından tehdit ediliyor.

İrfan Özfatura - İSTANBUL
14 Mart Tıp bayramında "Yeryüzü Doktorları" maaşlarını Suriye'de zor şartlarda hizmet veren hekim kardeşlerine bağışlayarak manalı bir hayra imza attılar. Bilindiği üzere Suriye ve İran ordusu tarafından bombalanan şehirlerde tabipler çok zor şartlarda hizmet veriyor. Bazı günler elli ağır yaralıya bakmak zorunda kalıyor, modern cihazlardan ve lüzumlu ilaçlardan mahrum çalışıyorlar. Böylesine yıpratıcı bir mesai yapmalarına rağmen ücret alamıyor, "sırf yaralı insanlara baktıkları için" rejim tarafından tehdit ediliyorlar.
Suriye'deki hastanelerin % 60'ı BAAS rejimi tarafından vurularak devre dışı kaldı. Suriye genelinde yaşayan her 6 hekimden beşi ülkeyi terk etti. Çatışmalardan evvel 5 bin hekimin yaşadığı Halep'te ise sadece 36 hekim kaldı ki bunlar genç ve tecrübesizler, ihtisas gerektiren vakalara bakamıyorlar. Buna rağmen çok kıymetliler, çünkü soğuk ve yoklukla boğuşan zavallıların "o hekimlere" ihtiyacı var. Dün "Yeryüzü Doktorları" genel merkezinde buluşan gönüllü hekimler bir maaşlarını Suriyeli meslektaşlarına göndererek "Suriye'nin O Hekime İhtiyacı Var" kampanyasını başlattılar. Yeryüzü Doktorları bombardıman başladığı günden beri bölgeye ilaç ve tıbbi malzeme desteği veriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...