40 kiloluk çanta 8 kilo hissedilecek

40 kiloluk çanta 8 kilo hissedilecek

YAŞAM Haberleri

Türk Savunma Sanayii bünyesinde yenilikçi teknolojilerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan “geleceğin askeri” konseptine yeni millî teknolojiler kazandırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Türk mühendislerin imzasını taşıyan “Pasif Dış İskelet Sistemi” ile BİTES Savunma’nın Askeri Taktik Operasyon Kiti (ATOK) bir araya getirildi. Yenilikçi iki sistemin bir araya gelmesi “geleceğin askerinin” teknolojik dönüşümünde öncü bir adım olarak görülüyor. Pasif Dış İskelet Sistemi ile askerlerin üzerlerine insan vücuduna uygun tasarlanmış mekanik bir dış iskelet giydiriliyor. Dış iskelet, operasyona giderken tek asker tarafından ihtiyaç duyulan, balistik yelek, silah, sırt çantası gibi ağır yükleri kolaylıkla taşımaya yardımcı oluyor. Sistemin mekanik yapısı sayesinde yük doğrudan yere aktarılıyor ve asker üzerinde daha az ağırlık hissediyor. Güvenlik güçlerinin özel birliklerinin kullanımına sunulan ATOK’a, İHA’dan gelen uydu verilerinin tim içinde paylaşılması, muhtemel drone tehditlerinin radar tarafından tespit edilip timdeki personele gösterilmesi gibi teknolojiler eklendi. Dünyanın en hafif ve ergonomik Pasif Dış İskelet Sistemi sayesinde de askeri personel tarafından taşınan 40 kilogramlık bir çanta 8 kilogram olarak hissedilecek.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...