35 mülteci Ayvacık'ta yakalandı

Düzenleyen:
35 mülteci Ayvacık'ta yakalandı

YAŞAM Haberleri

​Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli adasına yasadışı yollarla kaçmak için lastik bot ile denize açılan 35 mülteci yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvacık'ın Bademli köyü sahilinden Midilli adasına lastik bot ile gitmek üzere denize açılan kaçak göçmen grubunu tespit eden Sahil Güvenlik Mobil Radar Timi, bölgede devriye görevi yapan 'TCSG 6' Bot Komutanlığı ekiplerini ikaz etti. Yapılan operasyonda 35 mülteci yakalandı. Üç gündür aç olduklarını belirten Afganistan, Eritre ve Kongo uyruklu göçmenlerden 3’ü baygınlık geçirirken, getirildikleri Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu'nda hazır bekleyen ambulansta ilk müdahaleleri yapıldı. Burada yiyecek, giyim eşyası ve temizlik paketleri dağıtılan mülteciler Ayvacıkta'ki Göçmen Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...