2024’te gidilmeyecek turistik yerler listesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024’te gidilmeyecek turistik yerler listesi

YAŞAM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fodor’s Travel, turistik bölgeleri kalabalık, kirlilik ve pahalılık gibi turistik açıdan olumsuz yönleriyle değerlendirdi. Venedik ve Atina “gidilmemesi gereken” şehirlerden.

M. EMİN ARVAS'IN HABERİ - Turizm firmaları genelde hep “tatil için gidilebilecek” yerleri açıklar. İngiltere’de bir firma ise 2024’te “gidilmemesi gereken” turistik bölgelerin listesini yayımladı. Fodor’s Travel firması “2024 Hayır Listesi” ismiyle yayımladığı listesinde turistik bölgeleri kalabalık, kirlilik ve pahalılık gibi turistik açıdan olumsuz yönleriyle değerlendirdi. Avrupa’da en popüler ziyaret yeri olan İtalya’nın Venedik şehri, çok kalabalık olması ve ziyaretçilerden aşırı derecede ücret alınmaya başlanması sebebiyle listede yer aldı. Yunanistan’ın başkenti Atina da turist sayısındaki patlama sebebiyle “kaçınılması gereken yerler” arasında gösterildi. Hindistan’da Ganj Nehri (yolcu gemisi yoğunluğu), Kuzey Amerika’da Superior Gölü (ekosistemi etkileyen kirlilik) ve Şili’de Atacama Çölü (kirlilik) de listeye konulan diğer popüler turistik yerler. Fodor’un Gidilecek Listesi’nde ise Avrupa’da Arnavutluk, Bergen ve Rouen’in yanı sıra Sri Lanka ve Yeşil Burun adaları var.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...