2024 resmi tatiller takvimi belli oldu: 7 gün izin alın, 40 gün tatil yapın

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
2024 resmi tatiller takvimi belli oldu: 7 gün izin alın, 40 gün tatil yapın

YAŞAM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yeni yıla bir buçuk ay kaldı, çalışanlar şimdiden tatil planlarını yapmaya başladı. Resmi tatilleri hem yıllık izinle hem de hafta sonu ile birleştirerek uzun tatil yapmak isteyenler için bu sene '7 gün' detayı dikkat çekiyor. Tam 40 gün izin yapmak mümkün olacak. İşte detaylar...

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca çalışan resmi tatillerin hangi günlere denk geldiğini ve hafta sonu ile birleştirilme imkanının olup olmadığını merak ediyor, tarihleri araştırıyor. 2024, tatil planı yapmak isteyenler için güzel fırsatlar sunacak. Çalışanlar sadece 7 gün izin alarak tam 40 gün tatil yapma fırsatı elde edebilecek.

İLK FIRSAT 3 GÜNLÜK YILBAŞI TATİLİ

Bir seyahat sitesinin derlemesine göre; çalışanlar, ilk tatillerini senenin başında yapacak. Yılın ilk gününün pazartesiye denk gelmesi güzel bir fırsat sunuyor. Pazartesiyi hafta sonuyla birleştirerek 3 gün yılbaşı tatili yapmak mümkün olacak.

Yılın ikinci tatil imkanı ise 9 Nisan Salı - 12 Nisan Cuma tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı döneminde yaşanacak. Tatili, 8 Nisan Pazartesi’den itibaren 1,5 gün izin alarak tüm haftaya yaymak ve bir önceki hafta sonunu da ekleyerek 9 güne çıkarmak mümkün olacak.

23 NİSAN 4 GÜNLÜK FIRSAT SUNUYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2024'te salı gününe denk gelecek ve pazartesi izin alındığında 4 günlük bir mola fırsatı ortaya çıkacak. 

Nisanın hemen ardından mayıs da tatille başlayacak. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 2024 yılında çarşambaya denk gelecek. 29-30 Nisan'da izin alabilenler, hafta sonu ile birlikte 5 günlük bir tatile çıkabilecek.

İKİNCİ 9 GÜN TATİL KURBAN BAYRAMI'NDA

Kurban Bayramı, gelecek yıl 16 Haziran Pazar - 19 Haziran Çarşamba tarihlerini kapsayacak. Perşembe ve cuma izin alanlar, 9 günlük bir tatil yapabilecek.

Yılın 3 günlük tatil imkanı veren diğer dönemi ise temmuzda görülecek. Pazartesiye denk gelecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatili hafta sonuyla birleşecek. Cuma gününe denk gelecek 30 Ağustos Zafer Bayramı da 3 günlük tatil imkanı sunacak.

Senenin son aylarına girerken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 4 günlük tatil fırsatı elde edilebilecek. 29 Ekim tarihi salıya denk geleceği için pazartesi yarım gün izin alınması durumunda 4 günlük bir tatil fırsatı doğacak.

2024 YILI RESMİ TATİLLERİ

  • 1 Ocak Pazartesi: Yılbaşı
  • 9 Nisan Salı: Bayram arife
  • 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı
  • 23 Nisan Salı: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  • 1 Mayıs Çarşamba: İşçi Bayramı
  • 19 Mayıs Pazar: Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
  • 15 Haziran Cumartesi: Bayram arife
  • 16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı
  • 15 Temmuz Pazartesi: Demokrasi ve Milli Birlik Günü
  • 30 Ağustos Cuma: Zafer Bayramı
  • 29 Ekim Salı: Cumhuriyet Bayramı
Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...