2013 yılında doğanların ortalama ömrü 80 sene

/ Kaynak: İHA
2013 yılında doğanların ortalama ömrü 80 sene

YAŞAM Haberleri  / İHA

Türkiye, dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip. Ancak bu gidişle 2025'te 'hızlı yaşlanmada dünya ikincisi' olmamız bekleniyor

Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, 2013 yılında doğanların ortalama 80 yıl yaşayacağını belirterek, "2025'te ise hızlı yaşlanmada dünya ikincisi oluyoruz. Bu da, 'önümüzdeki dönemlerde ülkemizde sağlıklı yaşlı çok olacak' demek oluyor" dedi.Hayat kalitesini kaybetmeden uzun süre yaşamanın insanların hedeflerinden birisi olduğunu vurgulayan İlhan, "Türkiye yakın geçmişte genç nüfusa sahipti. Bugün ise erkeklerde ortalama yaşam 73, bayanlarda 79 yaş olup Aralık 2012 sayımlarına göre toplam nüfusun yüzde 7.5'i 65 yaş üstünde olup toplam 5 milyon 750 bin kişidir. Buna karşılık 2025 yılında 65 yaş üstü nüfusun yüzde 14 olması beklenmektedir ve yaşlı nüfusun ise 15 milyona ulaşacağı öngörülmektedir. Dünya Sağlık Teşkilatı verilerine göre 2025'de ülkemiz dünyada en hızlı yaşlanan ikinci ülke olacak" şeklinde konuştu.OECD'nin 2012 verilerine göre Türkiye'de bir kişinin doktora gitme sıklığının yüzde 6.8 olduğunu belirten İlhan, "Avrupa Birliği'nde bu oran yüzde 5'in altında. Yapılan reformlar sayesinde artık Türk vatandaşları isteiği zaman doktora ulaşabilmektedir" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...