'20 milyon aynı anda hacca gelebilmeli'

'20 milyon aynı anda hacca gelebilmeli'

YAŞAM Haberleri

Mekke'deki Hac İdare Merkezi'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Törende Diyanet İşleri Başkanı: '20 milyon aynı anda hacca gelebilmeli' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabe'de 3-4 milyon hacı adayına göre planlamaların yapıldığını belirterek, "Oysa bugün 15-20 milyon civarında ihtiyaç var. Sadece Türkiye'de sırasını bekleyen vatandaşlarımızın sayısı 1.5 milyon" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Mekke'deki Hac İdare Merkezi'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Törende konuşan Görmez, Kabe'deki genişletme çalışmalarına değindi. Suudi Arabistan'da son iki kral döneminde, 1980'lerden itibaren çok şeyler yapıldığını belirterek, "Geçenlerde de bir vesileyle ifade ettim. Son yıllarda burada 3-4 milyona göre planlamalar yapıldı, oysa bugün 15-20 milyon civarında ihtiyaç var. Sadece Türkiye'de sırasını bekleyen vatandaşlarımızın sayısı 1,5 milyon. Böyle olduğu için tabii mekân da çok dar" diye konuştu.
Bazen vesilelerin gayeyi gölgeleyecek derecede problem oluşturduğunu, belki bunun üzerinde düşünmek gerektiğini anlatan Görmez, bütün İslam ülkelerinin de bu konuda kafa yorması gerektiğini bildirdi. Arafat, Müzdelife ve Mina'nın mutlaka yeniden ele alınması gerektiğini vurgulayan Görmez, buna karşılık Cemerat'taki yeni şeytan taşlama yerini çok beğendiğini onun da nice insanlar öldükten sonra yapıldığını kaydetti. nbsp;
Osman Sağırlı - MEKKE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...