150 milyon yaşındaki dev inci

150 milyon yaşındaki dev inci

YAŞAM Haberleri

150 milyon yıllık istiridye içinde dünyanın en büyük incisi var. Bütünlüğü bozulmasın diye inci istiridyenin içinden çıkarılmadan Blue Reef Akvaryumu'na teslim edilecek

150 milyon yıllık istiridye fosili içinde dünyanın en büyük incisi var. Ama bütünlüğü bozulmasın diye inciyi istiridyenin içinden çıkarmayacaklar. İngiltere'de Solvent'teki balıkçılar 150 milyon yıllık bir istiridye fosili buldular. Balıkçılar günümüzdekilerin 10 katı büyüklüğündeki istiridyeyi Portsmouth'taki Blue Reef Akvaryumu'na teslim ettiler. İstiridyede dünyanın en büyük incisinin olduğu sanılıyor. Akvaryum tarafından istiridyede yaptırılan manyetik taramada ortada büyük bir yuvarlak nesne tespit edildi. Balıkçı ağlarına takılan istiridyede golf topu büyüklüğünde inci olduğu tahmin ediliyor. Muhtemelen dünyanın en büyük incisini taşımasına rağmen akvaryum yönetimi, tarih öncesinden kalma bu parçanın bütünlüğü bozulmasın diye inciyi çıkarmaya çalışmamaya karar verdi.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...