14 yaşındaki amcası İkranur'u öldürdüğünü itiraf etti

Düzenleyen:
14 yaşındaki amcası İkranur'u öldürdüğünü itiraf etti

YAŞAM Haberleri

Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde 27 Haziran 2020 akşamı evinin yakınındaki bahçede otlayan büyükbaş hayvanlara bakmaya giden ve kaybolduktan 3 gün sonra evlerine 7 km uzaklıktaki derede cansız bedenine ulaşılan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’yi ağzını ve burnunu eliyle kapatıp nefessiz bırakarak öldüren 14 yaşındaki amcası ve birlikte cesedini dereye attığı ablası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki İkranur Tirsi, babaannesiyle köye gitmiş ve 27 Haziran 2020 akşamı kaybolmuştu. Jandarma Özel Harekât, AFAD, AKUT, UMKE, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine Samsun ve Trabzon'dan gelen AFAD ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında toplam 106 hektar alan taranmıştı. Adeta iğneyle kuyu kazıldığı aramalarda maalesef küçük kızdan dört gün sonra acı haber gelmiş cansız bedeni evine 4 kilometre mesafedeki Adaköy Deresi'nde bulunmuştu. 

20 ERKEKTEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI
Cesedi oradan alınarak Bulancak Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İkranur’un dosyasında yeni bir gelişme yaşanmış ve Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyündeki tamamı erkek olan en az 20 kişiden DNA örneği alınmıştı. Öte yandan "Kızım bahçede hayvan otlatan amcasının yanına gidiyorum diye ayrılıyor ve bir daha haber alınamıyor” ifadesinde bulunan Baba Serdar Tirsi, ATV kanalının sevilen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert’e katılmış ve kızının cinayete kurban gittiğinden emin olduğuna dikkat çekmişti. Ön otopsi raporu da kuşkuları doğrular nitelikteydi. Küçük İkranur’un ön otopsi raporuna göre boğulma sonucu öldüğü ancak ciğerlerinde su bulunmadığı dolayısıyla derede boğulmadığı kesinleşti. Küçük kızın üzerindeki elbiselerde hiçbir yıpranma ve yırtık tespit edilemezken, kulağındaki küpe ve ayakkabılarının dahi üzerinde olduğu belirlendi. 

‘KIZIM GÖRMEMESİ GEREKEN BİR ŞEY GÖRDÜ!”
Kızlarının kayıp olduğu o dört günde hem aile hem de arama ekipleri uzak olan dereye İkranur’un tek başına gidemeyeceğini düşünerek detaylı arama yapmadıklarını dile getirmişlerdi. Baba Tirsi, ısrarla küçük kızının görmemesi gereken bir şeyi gördüğünü ve bu sebeple öldürüldüğünü düşündüğünün altını çiziyordu.

KATİLİ 14 YAŞINDAKİ AMCASI ÇIKTI!
İkranur’un dosyasında kahreden gelişme ise bugün yaşandı.  Sır perdesinin aralanması için jandarma ekipleri, İkranur’un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz cuma günü dedesi, amcası, 3 halasının da yer aldığı 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, küçük kızın amcası Sinan Tirsi ile halası Ayşe Tirsi adliyeye sevk edildi. 14 yaşındaki amca 8 ay sonra İkranur’u öldürdüğünü itiraf etti. Cinayeti itiraf eden öz amca 'Kasten öldürme', ablası Ayşe Tirsi ise 'Delilleri karartma suçuna yardım' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

14 yaşındaki amcası İkranur'u öldürdüğünü itiraf etti

14 yaşındaki amcası İkranur'u öldürdüğünü itiraf etti

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...