14 bin Suriyeli Türkiye sıralarında

Düzenleyen:
14 bin Suriyeli Türkiye sıralarında

YAŞAM Haberleri

Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci çocuklara yönelik “Farkındayım Yanı Başındayım” projesi meyvelerini veriyor.

Damla Peker ANKARA - Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci çocuklara yönelik “Farkındayım Yanı Başındayım” projesi meyvelerini veriyor. Eğitim yaşında olan Suriyeli sığınmacıların “kayıp kuşak” hâline gelmemeleri için başlatılan proje kapsamında Ankara, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa’daki toplam 20 okulda ilk ve ortaöğretim düzeyindeki 13 bin 967 öğrenci Türkiye sıralarında Suriyeli öğretmenlerden eğitim aldı. Eğitim alan öğrencilerin giderleri TDV tarafından karşılandı. Eğitimler, Suriye müfredatına uygun şekilde verildi. Verilen eğitimlerde, uluslararası denklik hassasiyetine de dikkat edildi. Öğrenciler ve öğretmenlerin seçimleri ise bölgede kurulan mobil ofis aracılığıyla yapıldı. TDV, başvuruda bulunan çocukları, aldıkları eğitim durumlarına göre kategorize ederek okullara yerleştirdi. MEB’e bağlı okullarda gerçekleştirilen eğitimlerde, 500’ün üzerinde gönüllü öğretmen görev aldı. Mesleklerini yapma imkânı sunulan öğretmenler, aynı kültürden gelen çocuklara kendi birikimlerini aktarmaları da sağlandı. Böylece Suriyeli sığınmacıların topluma uyum süreci de hızlandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...