13 yaşındaki Melek, 4 yaşında gibi görünüyor

Düzenleyen:
13 yaşındaki Melek, 4 yaşında gibi görünüyor

YAŞAM Haberleri

Dünyada ender görülen Hallerman Streiff rahatsızlığı sebebiyle doktorların “Ancak 11 yaşına kadar yaşar” dediği Melek, gülücükler saçmaya devam ediyor.

Dünyada ender rastlanan ve sinir sistemindeki doğumsal bir hasar olan Hallerman Streiff rahatsızlığı sebebiyle dişleri çürüyen, kemikleri gelişmeyen ve gözleri çok az gören Melek Olgar, doktorların “Ancak 11 yaşına kadar yaşar” demesine inat hayata tutunuyor. Antakya’da yaşayan Gülcan ve Mehmet Olgar çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Melek, 6 aylıkken teşhis konulan rahatsızlığına inat etrafına gülücükler saçıyor. Kemikleri gelişmeyen Melek, 13 yaşında olmasına rağmen 4 yaşındaki bir çocuk gibi görünüyor. Özel bir rehabilitasyon merkezinde harfleri, sayıları ve boyama yapmayı öğrenen Melek, öğretmenlerinin de en sevdiği öğrenciler arasında yer alıyor. Hastalığın tedavisi yok. Anne Gülcan, “Melek çok şükür, şu an çok iyi. O, benim hiç büyümeyen bebeğim, onunla yaşamak çok güzel. Şu an hayata umutla bakıyorum. Allah, yokluğunu yaşatmasın” diye dua ediyor. HATAY AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...