1 Mayıs'ta otobüsler ücretsiz mi? Metro, metrobüs, otobüsler yarın bedava mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
1 Mayıs'ta otobüsler ücretsiz mi? Metro, metrobüs, otobüsler yarın bedava mı?

YAŞAM Haberleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle yarın resmi tatil olarak değerlendirilecek. Ramazan ve Kurban bayramlarında toplu taşımaların ücretsiz olması sebebiyle yarın toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Bu yıl pazartesi gününe denk gelen 1 Mayıs’ta otobüsler ücretsiz mi? İşte detaylar…

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle tatil yapacak kişiler toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı araştırıyor. Özellikle metro, metrobüs, otobüsler yarın bedava mı sorusu merak ediliyor. Özellikle İstanbul'da dini ve resmi bayramlar vesilesiyle toplu ulaşıma ücretsiz olabiliyor. Peki, 1 Mayıs'ta otobüsler ücretsiz mi? Metro, metrobüs, otobüsler yarın bedava mı?

1 Mayıs'ta otobüsler ücretsiz mi? Metro, metrobüs, otobüsler yarın bedava mı?

1 MAYIS'TA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, "Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 00.00'dan 24.00'e kadar ve Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Cuma günü 00.00'dan 24.00'e kadar" Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferlerinden vatandaşlar ücretsiz yararlanabilecek.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İETT'den yapılan açıklamaya göre 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile ücretsiz seyahat edilebilecek. Havalimanı ve Adalar hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli olmayacak. Ankara ve İzmir illeri için ise konuyla ilgili resmi açıklama henüz gelmedi.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...