1 kişi ölmüş, 148 kişi hastanelik olmuştu: Yuva köyünde zehirlenmelerin nedeni belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
1 kişi ölmüş, 148 kişi hastanelik olmuştu: Yuva köyünde zehirlenmelerin nedeni belli oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bolu'da merkeze bağlı Yuva köyünde içme suyunu içen 1 kişi ölmüş, 148 kişi zehirlenmişti. Tedavi gören baz vatandaşlar üzerinde tetkikler yapıldı ve çalışmalarda hayvansal atıklardan insanlara bulaşan VTEC isimli bakteri tespit edildi.

Kurban bayramında Yuva köyünde içme suyunu içenler hastaneye kaldırılmış ve zehirlendiği belirlenmişti. Kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye sevk edilen vatandaşlardan bazıları böbrek yetmezliği nedeniyle günlerce yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdi.  Zehirlenme vakaları gün geçtikçe artmaya devam ederken bayram için Bolu'ya gelen bir kişi içtiği su nedeniyle fenalaşmış ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin yetkililerin çalışmaları devam ederken, suda zehirlenmeye sebep olan bir madde tespit edildi. 

HAYVANSAL ATIKLARDAN BULAŞAN BAKTERİ

Çevre illerdeki hastanelerde tedavi altına alınan bazı vatandaşların yapılan tetkiklerinde vücutlarında hayvansal atıklardan insana bulaşan VTEC bakterisine rastlandı.

ATIK SULARLA SULANAN MEYVE VE SEBZELERLE BULAŞIYOR

Sığır ve koyunların bağırsaklarında bulunan VTEC bakterisinin karın ağrısı, ishal, mide bulantısı ve akut böbrek yetmezliğine neden olduğu, bakterinin sulara karışan hayvansal atıklar ya da bu atık sularla sulanan meyve ve sebzelerin tüketilmesi ile insanlara bulaştığı belirlendi.

SUYA NASIL KARIŞTIĞI ARAŞTIRILIYOR

Yeni bir bakterinin ortaya çıkmasının ardından köylülerin kullandığı suya bu bakterinin nasıl bulaştığının tespit edilmesi için uzman ekiplerin araştırma yapacağı öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...