1,5 yaşındaki çocuğuyla ‘Hayal’ini arıyor

1,5 yaşındaki çocuğuyla  ‘Hayal’ini arıyor

YAŞAM Haberleri

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylem başlatan ailelerin sayısı 51’e yükseldi. Ağrı’dan beş sene evvel kaçırılan kızı Hayal için kucağında bir buçuk yaşındaki çocuğuyla Diyarbakır’a gelen anne Süheyla Demir de evladına kavuşma ümidiyle oturma eylemine dâhil oldu.

Anne Demir, yaptığı açıklamada, kızı Hayal’in lise son sınıfta okurken kaçırıldığını söyledi. Köyde yaşadıklarını, kızlarının ise merkezdeki bir lisede okuduğunu, pansiyonda kaldığını anlatan Demir “Kızımla bir kez telefonda görüştüm, pişman gibiydi. Konuşurken zorlanıyordu, bir daha da aramadı” dedi.
Kızı Hayal’e seslenen anne Demir “Lütfen Hayal, ailene dön. Burada seni bekliyoruz, sen bizim kızımızsın. Hiçbir şey, hiç kimse için hayatını mahvetmene değmez. Dönüp gel, bu acıyla yanan yüreğimize bir su serp. Bizi duyuyorsan küçük kardeşinle seni almaya geldim” ifadelerini kullandı.

AVRUPA KONSEYİNDEN ANNELERE ZİYARET
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Denetim Komisyonu Türkiye eş raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström, HDP önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti. Wienen, “Bu büyük acıyı, bu yakarışı biz de dinledik. Bunu ileteceğiz, aktaracağız. Onların durumunun iyileşmesi, acılarının sona ermesine katkı sağlamak isteriz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...