Artık aileler çocuklarını rahat takip edebilecek

/ Kaynak: AA
 Artık aileler çocuklarını rahat takip edebilecek

YAŞAM Haberleri  / AA

'Yunus Mobil', özellikle ilkokul çağındaki çocuklar olmak üzere engelli, yaşlı ve panik atak ile alzheimer hastalarının takibinde kullanılabiliyor.

nbsp;Ar-Ge ve yazılımı dahil tamamen Türkiye'de üretilen takip cihazı "Yunus Mobil", özellikle ilkokul çağındaki çocuklar olmak üzere engelli, yaşlı ve panik atak ile alzheimer hastalarının takibinde kullanılabiliyor.Promedia Bilişim Ürünleri Genel Müdürü Enes Çetin, AA muhabirinin sorularını cevaplarken , Türkiye'de yılda yaklaşık 10 bin çocuğun kaybolduğunu
kaydederek, cihazı üretme nedenlerinden birinin de bu olduğunu söyledi.Cihazın özellikle ilkokul çağındaki çocuklar olmak üzere engelli ve yaşlı takibi ayrıca panik atak, alzheimer hastaları için de kullanılabildiğini belirten Çetin, kullanıcıların internet sitesi veya akıllı telefonlar üzerinden şifreyle giriş yapılarak takip edilebildiğini dile getirdi.Çetin, sistemin özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi:"Cihazın üzerinde bir acil durum butonu var. Kullanıcı bu butona bastığı zaman, yer, zaman ve koordinat bilgisi tanımlanan 3 telefon numarasına SMS ve mail yoluyla gönderiliyor. Sistem tarafından otomatik bir arama gerçekleştiriliyor. Hatta cihaz kullanıcısı belirtilen telefon numaralarını kendisi arayabilir veya dışarıdan bu cihaz da aranabilir.Cihazın hız limit özelliği var. Eğer çocuk okul servisi kullanıyorsa, hız limiti 90 kilometre olarak belirlenebilir. Araç belirlenen hız limitini aştığı zaman, yer, zaman ve koordinat bilgisi mail ve SMS yoluyla iletilir"
Enes Çetin, cihazda "kritik bölge" özelliği de bulunduğunu anlatarak, Emniyet Müdürlüğünce belirlenen yürüyüş, eylem gibi faaliyetlerin yapıldığı alanlara yaklaşıldığı zaman cihazdan uyarı mesajı gönderildiğini kaydetti. Anlık takibin yanı sıra cihazla geçmişe dönük izleme yapılabildiğine de değinen Çetin, "Sistem kayıtlarında cihaz kullanıcısının 90 günlük kullanımı raporlanabiliyor. Çocuğun yarım saat, 1 saat önce nerede olduğunun takibini bilgisayar veya akıllı telefonlar üzerinden yapmak mümkün" diye konuştu.
"Fiyat, ebeveynleri zorlamayacak"
Çetin, ürünün fiyatının dünyadaki muadillerine göre uygun olduğunu ifade ederek, "Bunu biraz da sosyal sorumluluk projesi olarak düşündüğümüz için fiyatı, ebeveynleri zorlamayacak derecede olacaktır" dedi.Cihazın üretiminin tamamlandığını belirten Çetin, hastanelerle görüşmelerinin devam ettiğini; engelli, yaşlı veya panik atak, alzheimer
hastalarına ücretsiz dağıtma konusunda talep aldıklarını anlattı.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...