Üniversiteden mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Üniversiteden mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler!
Üniversite Tercih Rehberi Haberleri

Üniversite sınavından sonra daha büyük bir heyecan daha başlıyor tercih dönemi. Öğrenciler aldıkları puan ile sıralamaya göre üniversite ve bölüm tercihi yapacaklar. Öğrenciler hayatlarını etkileyecek bu kararı verirken sonunda pişman olmak istemiyorlar. İşte, seçtikten sonra neden bu bölümü seçtim demeyeceğiniz ve mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler…

Daha iyi şartlarda bir iş hayatı isteyen öğrenciler seçtikleri üniversite bölümlerini ince eleyip sık dokuyorlar. Mezun olduktan sonra pişmanlık yaşamak istemeyen öğrenciler hangi bölümleri seçeceği konusunda oldukça kararsız durumdalar. Üniversite sınavında alınan puana ve sıralamaya göre tercih yapacak öğrencilerin çoğu kararını verdi, çoğu ise hangi bölümü seçeceği konusunda kararsız. İşte, üniversiteden mezun olduktan sonra pişman olmayacağınız bölümler…

Haberglobal’in haberine göre: TÜİK, 2022 yılına ait Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri'ni açıkladı. Verilere göre aylık ortalama kazancı en yüksek bölümler belirlendi. İşte, lisans mezunlarının kazanç durumları incelendiğinde, aylık ortalama kazancı en yüksek olan bölümler…

1-PİLOTAJ

Üniversiteden mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler!

Pilotaj bölümü sivil havacılık alanında talep edilmiş olan ulusal ve küresel şartlara uygun olarak eğitim almış pilotların yetiştirilmesini hedef almaktadır.

Pilotaj Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Pilotaj eğitimi 4 yıllık lisans eğitimidir.

Pilotaj Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Pilotaj bölümünden mezun olan pilotlar sivil ya da askeri uçaklarda kaptan ya da kaptan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

2- UÇAK MÜHENDİSLİĞİ

Üniversiteden mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler!

Hava ile ilgili taşıtların, hareketsiz nesnelerin ve cihazların tasarlanması, üretilmesi, test edilmesi, bakı ve onarım işlerinin yapılması gibi tüm süreçleri yöneten meslek grubudur.

Uçak Mühendisliği Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Uçak mühendisliği eğitimi 4 yıllık lisans eğitimidir.

Uçak Mühendisliği Mezunu Ne İş Yapar?

Uçak mühendisliği bölümünden mezun olanlar uçak, deniz ve rüzgâr taşıtları ve araçları, balistik cisimler, kontrollü uçan cisimler gibi uçuş ile ilgili süreçlerin tasarımlarını ve onarımlarını gerçekleştirmektedir.

3 – MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ

Üniversiteden mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler!

Matematik mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler iyi derecede matematik eğitimi almaktadırlar. Matematik mühendisliği endüstriyel problemleri modelleyerek çözebilen mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan mühendislik dalıdır.

Matematik Mühendisliği Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Matematik mühendisliği eğitimi 4 yıllık lisans eğitimidir.

Matematik Mühendisliği Mezunu Ne İş Yapar?

Matematik mühendisliği bölümünden mezun olanlar üretim aşamasında ortaya çıkan olası problemlere matematik ve mühendislik uygulamaları ile birlikte çözüm üretmeye çalışırlar.

4- HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ

Üniversiteden mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler!

Havacılık Elektrik ve Elektroniği, hava araçlarının güç sistemleri, elektrikli yapıları ve elektronik sistemlerinin detaylı bir şekilde öğrenildiği, aynı zamanda bu öğrenilen yapı ve sistemlerin muayene, bakım ve onarım gibi işlerin teorik derslerin temelinde uygulama eğitimler ile desteklendiği bir bölümdür.

Havacılık Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Havacılık elektrik ve elektronik mühendisliği eğitimi 4 yıllık lisans eğitimidir.

Havacılık Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Mezunu Ne İş Yapar?

Havacılık Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Mezunları havacılık sektörünün neredeyse tüm alanlarında görev alırlar.

5- UÇAK BAKIM VE ONARIM

Üniversiteden mezun olduğunuza pişman olmayacağınız bölümler!

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü, bakım uygulamaları, pistonlu motorlar, hava aracı yapıları, hava aracı malzeme ve donanım bilgisi, gaz türbinli motorlar, uçak bakım terminolojisi, hava aracı hidrolik ve pnömatik sistemleri uzmanlık bilgilerinin detaylı bir şekilde öğrenildiği, aynı zamanda bu öğrenilen yapı ve sistemlerin muayene, bakım ve onarım gibi işlerin teorik derslerin temelinde uygulama eğitimler ile desteklendiği bir bölümdür.

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü eğitimi 4 yıllık lisans eğitimidir.

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Uçak bakım teknisyeni, uçak bileşenlerini kurma, kaldırma, onarma ve rutin denetimler yapma gibi çeşitli görevleri yerine getirir.

Kaynaklar:

İskenderun Teknik Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, kariyer.net

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...