Üniversite değil bölüm önemli! Tercih yaparken mutlaka dikkat etmeniz gerekenler. İşte uzmanından tüyolar…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Üniversite değil bölüm önemli! Tercih yaparken mutlaka dikkat etmeniz gerekenler. İşte uzmanından tüyolar…

Üniversite Tercih Rehberi Haberleri

Üniversite sınav sonuçlarının ardından bir diğer heyecanda tercihler yapılırken yaşanmaya başlandı. Adaylar neden tercih ettikleri bölümlere daha çok dikkat etmesi gerek. Üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte uzmanından tüyolar…

Üniversite tercihlerinde son günler yaklaştıkça adaylar aldıkları puanlara ve başarı sıralamalarına göre tercih listesi hazırlıyorlar. Adaylar 5 Ağustos’a kadar tercih listelerini tamamlamaları gerekiyor. 5 Ağustos Cumartesi günü saat 23:59’da tercih ekranı kapanacak ve adaylar o saatten sonra daha tercih yapamayacaklar. Eğitim ve Rehberlik Uzmanı Nazik Kösegil tercih yapan adayların nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili TGRT Haber’de tüyolar verdi. İşte o tüyolar…

Üniversite değil bölüm önemli! Tercih yaparken mutlaka dikkat etmeniz gerekenler. İşte uzmanından tüyolar…

“ÜNİVERSİTE DEĞİL BÖLÜM ÖNEMLİ”

Heyecanlı günlerden geçen üniversite adaylarının tercih yaparken dikkat etmesi gerekenler konusunda Eğitim ve Rehberlik Uzmanı Nazik Kösegil uyardı. Kösegil önceliğin üniversiteden ziyade bölüm olması gerektiğine dikkat çekerek “Yerleştirme sırasına göre tercih yapılmalı” dedi.

TGRT Haber’de yer alan bilgilere göre: “Öğrenciler öncelikle ÖSYM tarafından duyurulan kılavuzdaki bilgilere dikkat etmeliler” diyen Kösegil, öğrencilere tercih sürecinin gelecek hafta tamamlanmasını önerdi. Kösegil, tercih yaparken sınavdan gelen sayısal veriler ile kılavuzdaki sayısal verileri dengelemek gerektiğini belirterek “Öğrencinin puanına bağlı olarak gelen yerleştirme sırası en önemlisidir. Öğrenci yerleştirme sırası üzerinden bir liste çıkarsın. Burada önemli olan bölümdür, üniversite değil. Önceliği bölüm olmalı öğrencinin. Çünkü mesleğini hangi yönde yapmak istiyorsa o bölümü yazsın. İstediği bölümleri üstte olacak şekilde sıralasınlar” dedi. 

Nazik Kösegil aynı zamanda velilere de önerilerde bulundu “Bazen ailelerin bu istekleri krize neden olabiliyor. Velilere meslek seçerken kendi bildikler meslekler üzerinde ilerliyorlar. Yeni o kadar çok meslek alanları var ki bunları araştırsınlar. 15 yıl sonra bugün adını bilmediğimiz mesleklerden çok fazla para kazanabilirler.” İfadelerini kullandı.

Üniversite değil bölüm önemli! Tercih yaparken mutlaka dikkat etmeniz gerekenler. İşte uzmanından tüyolar…

“SEN BİR ÜNİVERSİTEYE YERLEŞ GİBİ SPERKÜLASYONLAR”

İstediği puanı alamayan ve başarı sıralamasına giremeyen öğrenciler için Kösegil, şunları önerdi: “Bu yıl 3,5 milyona yakın öğrenci girdi, seneye daha fazla öğrenci girecek ve sınav daha da zorlaşacak, sen bir üniversiteye yerleş gibi bir spekülasyonlar var. Bu yanlış, çünkü bu sınav istikrarlı çalışanların başarı elde edebildiği bir sınav. Hedeflediği yere ulaşması daha doğru olur.”  dedi.

Kaynak: TGRT Haber

Derleme: turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...