Zeynep Özal: Babama yapılanın aynısını Erdoğan'a yapıyorlar

Düzenleyen:
Zeynep Özal: Babama yapılanın aynısını Erdoğan'a yapıyorlar

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye’de ekonomik, siyasal ve toplumsal alanlarda birçok yeniliğe imza atan 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal hayata veda edeli tam 28 yıl oldu. 17 Nisan 1993’te vefat eden Özal’ın ölüm yıl dönümünde kızı Zeynep Özal da babasıyla ilgili duygularını paylaştı.

Sabah gazetesine konuşan Özal, "Hiç unutmadığım bir sözü var; "Öldükten sonra yaptıklarımı daha iyi anlayacaklar" diye. Gerçekten öyle oldu. Babam hep ülkesi için hizmet etti. Halkla iç içeydi, onların dertlerini dinlerdi” ifadesini kullandı.

‘Diktatör sözüne üzülüyordu”
Tüm bunlara rağmen babasına 'diktatör' dediklerine dikkat çeken Özal “Babam 'diktatör' sözüne çok üzülüyordu. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için aynısını yapıyorlar. Babama yaptıkları gibi ona da 'diktatör' diyenler var. Gerçekten ayıp, çok yanlış buluyorum. Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi?” şeklinde konuştu.

‘Babamın çok üstüne geldiler”
Muhalefet yapmak için her şeyin eleştirildiğini vurgulayan Özal “Babam yol, baraj, köprü yaptığında yine eleştirildi. Babamın da çok üstüne geldiler. Şimdi de Erdoğan'a benzer şeyleri yapıyorlar. Yollarımız muhteşem oldu, kazalar azaldı. Şehirler arası seyahat konforlu oldu. Osmangazi Köprüsü gibi bir köprü yapmak babamın en büyük hayallerinden biriydi” dedi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...