Zelenski'nin direniş çağrısına anında cevap: Halk askerlik şubelerine akın etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Zelenski'nin direniş çağrısına anında cevap: Halk askerlik şubelerine akın etti

TÜRKİYE Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya'nın Ukrayna harekatının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Viladimir Zelenski de halka 'direniş' çağrısında bulunmuştu. Zelenski'nin çağrısının ardından Ukraynalılar orduya gönüllü katılım için askerlik şubelerinde uzun kuyruklar oluştururken, silah mağazaları da doldu taştı.

Rus ordusunun sabah saatlerinde Donbas'a girmesi ile Rusya-Ukrayna krizi başka bir boyut kazanırken, diplomasi çabaları ve yaptırımlar sonuçsuz kaldı.

Ukrayna'da hem sivil hem askeri kayıpların yüzü aştığı iddia edilirken, Zelenski, Putin'in ' bir ulusu yok eymeyi' amaçladığını belirterek halka direniş çağrısında bulunmuştu.

"Eli silah tutan herkesi ülkeyi savunmak için orduya katılmaya davet ediyorum" diyen Zelenski'nin ardından gönüllü askerlik için, askerlik şubelerinn önünde uzun kuyruklar oluşturan Ukraynalıların görüntüleri sosyal medya da hızla yayıldı.

Görüntülerde yaşlı, genç pek çok kişinin ellerindeki kağıtlarla gönüllü askerlik için beklediği görülüyor.

HALK SİLAH MAĞAZALARINA AKIN ETTİ

Öte yandan Rus askerlerine karşı ülkelerini korumak isteyen Ukraynalılar da silah mağazalarına akın etti. Dailymail'de yer alan habere göre halk en çok Kalaşnikof satın alımı yaptı.

Zelenski'nin direniş çağrısına anında cevap: Halk askerlik şubelerine akın etti

Dailymail'e konuşan satıcı "İşler çok yoğun. Silah almak isteyen çok sayıda insan var. Bugün kartuş tükendi" açıklamasını yaptı.

Moskova yönetiminin hamlesinin ardından Ukrayna sokaklarındaki hareketlilik artmaya başladı.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...