Yeni haftaya dikkat: Ankara'yı sıcaklar, İstanbul'u sağanak vuracak!

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Yeni haftaya dikkat: Ankara'yı sıcaklar, İstanbul'u sağanak vuracak!

TÜRKİYE Haberleri  / TRT Haber

Türkiye yeni haftaya mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla başlayacak. Özellikle iç kesimlerde sıcaklık artışı dikkat çekerken, Marmara Bölgesi ve Trakya'da yağış bekleniyor.

Son dönemde sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyretmesi pek çok şehirde vatandaşı zorlarken, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri için uzmanalr bir kez daha yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. 

Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, "Hava sıcaklıkları batı ve güney bölgelerimizde mevsim normalleri civarında, kuzey iç ve doğu bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde ve bu hava sıcaklıkları da hafta boyunca devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

MARMARA'DA SAĞANAK BEKLENİYOR

Pazartesiden itibaren yurdun batısında yağış etkili olacak, yağış salı gününden itibaren yer yer kuvvetli görülecek. İstanbul'da yeni haftada yağışlı hava etkili olacak.

Salı günü Marmara genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çarşamba perşembe ve cuma günleri ise Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'de görülmesi bekleniyor.

TRAKYA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Edirne ve Kırklareli çevresinde akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminine göre, önümüzdeki 2 saat boyunca Edirne ve Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yerel olarak kuvvetli olacak.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...