Yalçın Küçük: Hapis için bu dünyaya gelmişim

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Yalçın Küçük: Hapis için bu dünyaya gelmişim

TÜRKİYE Haberleri  / CHA

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Odatv davasında sanık Yalçın Küçük savunmaya yapmaya devam etti. Küçük, "Ben hapse girmek için dünyaya gelmiş ender insanlardanım" dedi.

nbsp;Sanık Yalçın Küçük bir ara ses tonunu yükselterek, "İçim yanıyor. Suçum nedir bilmiyorum. Siz bizim için davalar açtınız, suçumuzu bilmiyoruz." dediği görüldü. Odatv ile ilgili konuşan sanık Küçük, "İddianamenin Odatv tarafında ben ve Barış Pehlivan var. Bu davada Soner yok. Soner'i atmışlar. Ben yerinde olsam intihar ederdim." dedi. İddianamede yazılı olanlara inanılmaması gerektiğini belirten sanık Küçük, "Bizi idam edin ama bunlara inanmayın. Defterlerimi niye alıyorsunuz? Benim özel düşüncelerim olamayacak mı? Eğer bu yazdıklarımda bir suç varsa basın savcısı var." ifadelerini kullandı. Sanık Küçük, savunmasının devamında iddianamede Soner Yalçın ile arasında Odatv'de çalışan kişilere takma isim bulmaları konusunda geçen konuşmalara dikkat çekti. Sanık Küçük, "Bu çocukların Odatv'de yazdıkları bilinse bu çocuklar doktora yapamazlardı. Ben Soner Yalçın'a bu yüzden bu çocukların isimlerini değiştirmesini söyledim. Polis çırakları almışlar bu konuşmaları yapıştırmışlar. Benim 40 tane takma ismim var. Ben sevdiğim kişilerin isimlerini bu şekilde yaşatırım. İddianamenin kendilerini ahmak gibi gösterdiğini belirten Küçük, "İddianamede Nedim Şener'in Hanefi Avcı mahlasıyla kitap yazdığı söyleniyor. Bununla alakalı dava açmak utançtır." dedi. nbsp;

"NEDEN HAKAN FİDAN SİLİVRİ'YE GELİP BENİMLE GÖRÜŞMÜYOR"

nbsp;Terörle Mücadele Kanuna muhalefet suçundan 2 kez ceza aldığını belirten sanık Küçük, "Ben hapse girmek için dünyaya gelmiş ender insanlardanım. Benim üç büyük suçum var. Biri Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmak, ikinicisi kaos ortamı yaratmak, üçüncüsü PKK'yı yönetmek. Ben eğer PKK yöneticisiysem kendime hiç haksızlık yapmak istemem. MİT Müsteşarı Hakan Fidan neden benimle görüşmüyor. Öyle ima yollu değil. Silivri'ye gelip görüşecek. Nasıl Soner'e verdiğim gibi ona da emir vereceğim." dedi.

nbsp;"AZİZ YILDIRIM'A ÜZÜLDÜM"

nbsp;Futbolda Şike davası kapsamında tutuklanan FB yöneticisi Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında çok eleştirilerde bulunduğunun cezaevinde arkadaşları tarafından kendisine hatırlatıldığını anımsatan Küçük, "Bana, sana neler yapıyordu bak başına neler geldi dediler. Ben onun için ancak üzülürüm. Hasta bir adamı tutuklamak için saat başı doktora götürdüler. Ben buna ağlarım, ülkem için ağlarım" dedi. Küçük, bir kitap alarak içinde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Aziz Yıldırım'ın aynı karede bulunduğu fotoğrafı gösterdi. Sanık Küçük, "Bu fotoğrafın altında başka bir iş var. Silah tüccarlığı var." iddiasında bulunarak "Ben Aziz Yıldırım'ın başına gelenler için ağlayan biriyim." dedi.

nbsp;EMİN ASLAN: HANEFİ AVCI'NIN AVUKATIYIM

nbsp;Öte yandan bir süre uyuşturucu davası nedeniyle tutuklu yargılanan ve tahliye olan eski emniyet müdürü Emin Aslan'da duruşmaya katıldı. Cübbesiz olarak avukat sıralarında oturan Aslan'a Başkan Mehmet Ekinci "Siz ne sıfatla orada oturuyorsunuz?" diye sordu. Aslan ise "Ben Hanefi Avcı'nın avukatıyım." cevabını verdi.
TÜRKİYE
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...