TV'de alkol pişkinliği!

Televizyon ekranlarında sigara "buğulu", "çiçekli" görüntülerle kapatılırken; repliklerde ve görüntülerde alkolü teşvik eden ve her nevi alkolün ikram edildiği sahnelerin sayısı artıyor.
İstatistiklerde ülkemizin en sağlam çatısı "aile" kurumu çatırdamaya başlıyor. İstatistikler çocuklarımızın yüzde 20'si alkol kullanıyor diye haykırırken, dizilerde alkolün yer aldığı sahnelere bolca yer verilmesi ve sıradan bir içecek gibi gösterilmesi seyircinin yanı sıra her kesimin tepkisine sebep oluyor. Yeşilay Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Saygılı, ekranlarda boy boy gösterilen içki şişelerine ve alkol tüketimine karşı sigara gibi tedbir alınması gerektiğini dile getirerek, "Kişiler, neşeli, üzüntülü, keyifli, sıkıntılı, yoğun, istirahatte olduğu zaman alkol kullanılıyor. 'Her durumda alkole sığının' gibi mesaj veriliyor. Çocuklar ve gençler üzerine negatif etkisi var. Alkol; trafik kazaları, cinayet, intihar, işe devamsızlık, iş kazaları, alkolizm bağımlılığı toplumu faciaya sürükleyen zararlı etkilere sebep oluyor. Alkol vücudumuza toksit bir madde, bir ihtiyaç gibi gösterilmesi ayrı bir felaket ve facia" diye konuştu. Saygılı, sigara gibi alkolün özendirilmesine karşı bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.
"Zihin, beden ve toplum sağlığı bozuluyor"
Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, "Televizyon ekranlarında ya da aile ortamında çocuklar ve gençler açısından alkolün "hoş bir ihtiyaç maddesi" gibi takdim edilmesi 'zihin', 'beden', 'toplum' sağlığı açısından çok zararlı. Aileler, medya ve sivil toplum kuruluşları bu konuda tedbir alınması için talepte bulunmalı. Alkol bağımlılığının, uyuşturucu madde bağımlılığından bir farkı yok" diye konuştu.