Türkiye'nin en mutlu ve en mutsuz şehirleri belli oldu

Düzenleyen:
Türkiye'nin en mutlu ve en mutsuz şehirleri belli oldu

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) “Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2021” araştırma sonuçlarına göre kent il nüfusu oranına bakılarak Türkiye'nin en mutlu ve en mutsuz şehirleri belli oldu. Verilere göre en mutlu şehir, Isparta olurken en mutsuz şehir ise Diyarbakır olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) “Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2021” araştırma sonuçları açıklandı.

EN MUTLU İLLER ISPARTA VE BOLU

Yapılan araştırmada illerin mutsuzluk oranlarına yer verilirken, en düşük mutsuzluk oranına sahip Isparta en mutlu şehir oldu.

Bolu’da vatandaşlarının yüzde 95’inin TÜİK verilerine göre hayatından memnun oldupu en mutlu ikinci il olarak kayıtlara geçti.

EN MUTSUZ DİYARBAKIR

Araştırmada en mutsuz kent ise il nüfusuna oranı 24,75’le Diyarbakır oldu. Diyarbakır’ı 24,2 ile Tunceli, onu da 21,04 ile Şanlıurfa izledi. 

Üç büyük şehirin istatistiği ise şöyle;

Listede 51. sırada yer İstanbul'da mutsuzların il nüfusuna oranı: 9,12, 40. sırada yer alan Ankara'da mutsuzların il nüfusuna oranı: 9,95, 34. sırada yer alan İzmir'de ise  mutsuzların il nüfusuna oranı: 10,65 oldu.

 

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...