Türkiye bastırdı, Fransızlar şımardı

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Türkiye bastırdı, Fransızlar şımardı

TÜRKİYE Haberleri  / OZEL

Fransız Senatosu'nda görüşülen sözde soykırımı inkar yasasının kanunlaşmasıyla ilgili tekliflerin oylanmasında senatörlerin şımarık tavrı dikkat çekti.

Fransız Senatosu'nda görüşülen sözde soykırımı inkar yasasının kanunlaşmasıyla ilgili tekliflerin oylanması sırasında senatörlerin şımarık tavrı dikkatlerden kaçmadı. Türkiye'nin tepkilerini kulaklarını tıkayan bir avuç Ermeni yanlısı senatör, tarihe kara bir leke olarak geçecek tasarıyı oyladı. nbsp;Kanun tasarısının insan hakları ve demokratik ilkelere dayanmadığı, Fransa Anayasası'na aykırılığını dile getiren bazı senatörler verdikleri her karşı önerge, özellikle Sarkozy'e yakınlığı ile bilinen isimler tarafından anında geri çevrildi. nbsp;Türkiye'den çok sayıda sivil toplum kuruluşunun karşı çıktığı, 35 binden fazla Türk'ün Paris'te düzenlenen protesto mitingine, en önemlisi Ankara'nın tüm diplomatik-politik çabalarına duyarsız kalan senatörler, 500 bin oy uğruna yasayı oyladı.

TÜM ÖNERİLER GERİ ÇEVRİLDİ

Fransa Senatosunda görüşmeler devam ederken 'inkar yasası' olarak bilinen tasarının gündemden düşürülmesi için verilen ikinci ve üçüncü önerge de reddedildi. nbsp;Anayasa Komisyonu tarafından verilen ilk önerge yasanın anayasaya aykırı olduğu yönündeydi. İkinci önerge ise, anayasanın 34. maddesine aykırı olduğuna yönelikti ve bu da 81'e karşı 171 oyla reddedildi. Yasanın görüşülmesini engellemeye yönelik reddedilen üçüncü ve son önerge olan 'Tasarının anayasa komisyonunda yeterince tartışılmadığını öne sürerek geri gönderilmesi' isteği de 42'ye karşı 196 oyla reddedildi. Sırada tasarı üzerindeki 5 değişiklik önergesi kaldı. Değişiklik önergelerinden herhangi nbsp;birisinin kabul edilmesi durumunda tasarı meclise geri gönderilecek. nbsp;Tüm bunlar olurken Senato dışında gösterilere devam eden Ermenilerin önergelerin reddedilmesiyle sevinç gösterilerinde bulunduğu ve Fransız milli marşını söyledikleri bildirildi.


TÜRKİYE
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...