Tunceli'de PKK'ya operasyon

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Tunceli'de PKK'ya operasyon

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Tunceli'nin merkeze bağlı Pülümür Vadisi'nde yerleri saptanan PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.

nbsp;Tunceli'nin Pülümür Vadisi Zağge bölgesinde yerleri saptanan bir grup PKK'lı teröristi etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı. Bu sabah saatlerinde Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı'ndan,3 Skorsky helikopterle operasyon bölgelerine çok sayıda özel eğitimli komandolar indirildi. Hava sıcaklığının -14 derecelerde olduğu bölgede kobra helikopterler ise PKK'lıları bulunduğu alanları bombalıyor. Kar kalınlığının bazı yerlerde 2 metreyi aştığı bölgede komandolar arama tarama faaliyetlerine başladılar. Her türlü hava koşullarına uyumlu kıyafetlerle operasyona çıkan özel eğitimli birliklerin, arazide bir hafta kalabilecek donanım ve teçhizata sahip olduğu belirtildi. Özel eğitimli profesyonel birliklerin katıldığı operasyonda, sığınaklarında bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesinin hedeflediği bildirildi. Operasyon, teröristlerin bulunduğu kesimde tüm hızıyla devam ederken, bölgeden zaman zaman silah sesleri geliyor ve kobra helikopter de PKK'lı grupların bulunabilecekleri mağaraları bombalıyor. nbsp; nbsp;

TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...