Tarihî çınara veda

- Güncelleme:
Tarihî çınara veda

TÜRKİYE Haberleri

Türk gençliğine tarihi sevdiren Yılmaz Öztuna, iade-i itibar kazandırdığı Sultan Abdülhamid Han'ın vefat yıl dönümünde defnedildi. Cenaze törenine devlet erkanının yanı sıra okuyucuları da katıldı.

Nefes darlığı ve solunum sistemi rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden ünlü tarihçi, eski milletvekili ve gazetemizin başyazarı Yılmaz Öztuna son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'daki Fatih Camiinde dün Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına yoğun katılım oldu. Siyaset, tarih, edebiyat ve iş dünyasının önemli simaları cenazede hazır bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte geldiği Fatih Camisi'nin avlusunda Yılmaz Öztuna'nın eşi Hatice, oğlu Oğuzhan ve kızı Hanzade Öztuna'ya taziyelerini iletti. nbsp;


HABERİN DEVAMI


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...