Skandal açıklamalara Altun'dan tepki: 15 Temmuz'a aklınızdan çıkarmayın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Skandal açıklamalara Altun'dan tepki: 15 Temmuz'a aklınızdan çıkarmayın

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajında Adnan Menderes için "25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu" şeklinde açıklama yaptı. Başbuğ, dönemin CIA Başkanı’nın "Türkiye’de seçimler yapılacak olursa, CHP bu seçimleri kazanabilecektir" şeklindeki sözüne atıfta bulundu.

Ataklı: Büyük bir felaket gerekiyor

Menderes'i devirip idam eden Milli Birlik Komitesi'nin üyelerinden general Mucip Ataklı'nın yeğeni, Tele1 Sunucusu Can Ataklı da yine skandal sözler sarf etti. 
Ataklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makamından ayrılması için büyük bir felaket olması gerektiğini belirtti. Ataklı, 'Erdoğan seçimle gider mi? Hayır. Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Bugünkü koşullarda darbe yapabilecek kabiliyet yok. Teknik açıdan bana göre darbe yapmak çok zor. Neler olabilir? Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için çok büyük bir halk öftesinin doğması gerekir. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket, çok can kaybına yol açacak büyük sel, çok büyük yangınlar. En korkutucu olan büyük bir felaket ya da askeri başarısızlık elde etmesi' ifadelerini kullandı.

Altun: Eşgüdümlü açıklama sürpriz değil
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başbuğ ve Ataklı'ya tepki gösterdi. 
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Fahrettin Altun, “Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar. Biri ‘Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok’ derken, bir diğeri ‘Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı’ diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'a aklınızdan çıkarmayın
Fahrettin Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı. Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı. Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes’ten Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir."

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...