"Şeffaflaşan MİT istihbaratçılara yem olur"

- Güncelleme:
"Şeffaflaşan MİT istihbaratçılara yem olur"

TÜRKİYE Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, MİT yöneticilerinin ifadeye çağırılmasının yanlış olduğunu belirterek, "Milli İstihbarat Teşkilatı ayrıcalıklıdır, şeffaf olamayacak tek kurumdur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, MİT'in şeffaflaşması durumunda uluslar arası istihbarat kuruluşlarına yem olacağını söyledi. MİT yöneticilerin KCK operasyonları ile ilgili olarak ifade vermeye çağrılmasının savcının kanunları yanlış yorumlamasından kaynaklandığını ileri süren Denemeç," CMK 2004'te değişti. 'CMK'yı çıkardık. Bundan sonraki her şey (kanunlar) nbsp;ilga oldu yani ortadan kalktı." demek değildir. nbsp;Ama Savcı Sarıkaya bunu öyle yorumluyor. Halbuki MİT kanunu var. Her ikisini beraber yorumlamak lazım. Başbakanın onayı olmadan böyle bir soruşturma açılamaz." diye konuştu. Denemeç dün parti genel merkezinde bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette önemli açıklamalarda bulundu. İşte sorular ve açıklamalardan bazıları:


HABERİN DEVAMI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...