PKK'da temizlik paniği: Tünel kazıp silah saklıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'da temizlik paniği: Tünel kazıp silah saklıyor

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'nin kuzeyine askeri operasyon sinyalinin ardından, paniğe kapılan PKK/YPG bölgede savunma için hazırlıklara başladı. Teröristler, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerdeki yerleşim yerlerinde tünel kazıp silah saklıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 23 Mayıs'taki Kabine Toplantısı'nın ardından millete sesleniş konuşmasında "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz" açıklamasında bulunarak yeni operasyonun sinyalini verdi.

'TEL RIFAT VE MÜNBİÇ'İ TEMİZLİYORUZ'

Ardından gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yayımlanan bildiride yer alan "Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir" ifadesi dikkati çekti.

Son olarak partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz" dedi.

Tel Rıfat ve çevresindeki köylerde tüneller kazan, bölgede silah ve tanklar saklayan terör örgütü PKK/YPG havadan görüntülendi.

Sivil köylerde kazdıkları tünellerin etrafındaki PKK/YPG'li teröristler, AA kameralarına yansıdı.

TEL RIFAT'TAKİ DURUM

Halep'in Tel Rıfat ilçesi, Rusya'nın hava desteğiyle Şubat 2016'da PKK/YPG'li teröristlerin eline geçmişti.

PKK/YPG, buradan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

PKK/YPG, Tel Rıfat'ta yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, bu kişiler Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...